Η Ελληνική Αστυνομία, με επίσημη ενημέρωση, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε χρήση δακρυγόνων έξω από το ΣΕΦ, πριν από το τζάμπολ του Game 1 των τελικών, επισημαίνοντας πως τα καπνογόνα των οπαδών του Ολυμπιακού έφεραν αναθυμιάσεις.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Δεν έγινε χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία έξω από το ΣΕΦ, όμως οι οπαδοί πέταξαν στους αστυνομικούς φωτοβολίδες και καπνογόνα και πιθανόν από τα καπνογόνα των οπαδών του Ολυμπιακού, οι αναθυμιάσεις ενόχλησαν τους παίκτες και έγινε αποχώρησαν για τα αποδυτήρια μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να ξεκινήσει με περίπου 20 λεπτά καθυστέρηση ο αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για το Game 1 των τελικών της Stoiximan Basket League.

Το επεισόδιο εκτός γηπέδου έγινε όταν οπαδοί που μόλις είχαν βγει από τον Ηλεκτρικό, κινήθηκαν προς την ράμπα για να εισέλθουν από τις Θύρες 6 και 7 και μόλις οι οπαδοί είδαν τις διμοιρίες των αστυνομικών άρχισαν να τους πετούν αντικείμενα, φωτοβολίδες και καπνογόνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δυνάμεις τους απώθησαν αλλά δεν έκαναν χρήση δακρυγόνων και το επεισόδιο κράτησε πολύ λίγο χρονικά, μέχρι που πέρασαν εντός του γηπέδου. Δεν υπάρχει ενημέρωση για τυχόν προσαγωγές».

Σχετικά άρθρα