Την αντίθεσή του με τον τρόπο που διενεργήθηκε η ψηφοφορία της Euroleague για την αποβολή των ρωσικών ομάδων από τη διοργάνωση εξέφρασε ο Εργκίν Αταμάν.

Ο 56χρονος προπονητής της Εφές έκανε λόγο για αδικία έξι ομάδων με τη συγκεκριμένη απόφαση, μεταξύ των οποίων και της έτερης εκπροσώπου της Τουρκίας στη διοργάνωση, της Φενέρμπαχτσε.

«Η απόφαση που πάρθηκε για τη βαθμολογία φέρνει σε μειονεκτική θέση 6 ομάδες και τη Φενέρμπαχτσε. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού θέλω να πω πως διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία και πως το αποτέλεσμα δίνει μειονέκτημα στην Φενέρμπαχτσε.

Στον αθλητισμό είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα δικαιώματα της ομάδας που αντιπροσωπεύουμε καθώς σκοπός είναι να κερδίζουμε στο παρκέ. Σε κάθε ομάδα που βρίσκομαι προσπαθώ να κουβαλώ την φήμη του τουρκικού λαού και να την έχω ψηλά.

Πάντα δείχνω την τουρκική μου ταυτότητα στις ομάδες που έχω προπονήσει στην Ευρώπη. Έχοντας κατακτήσει σημαντικούς τίτλους με ομάδες της Τουρκίας, ένιωσα την ανάγκη να σηκώσω ψηλά την τουρκική σημαία από υπερηφάνεια.

Πάντα ήμουν εκείνος που έκανε την περισσότερη φασαρία σε περιπτώσεις που οι τουρκικές ομάδες αδικούνταν. Δεν διστάζω να ασκήσω κριτική όταν χρειάζεται. Θέλω να πω πως επιθυμία μου είναι να βρεθούν και οι δύο τουρκικές ομάδες στο Final 4 της Ευρωλίγκας βάσει την αγώνων που έδωσαν εντός παρκέ».

Όσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Αταμάν σημείωσε: «Εύχομαι ο πόνος που νιώθει ο ουκρανικός λαός που υποφέρει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Τους σέβομαι απόλυτα».

Σχετικά άρθρα