Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στους εκπροσώπους τους Τύπου πριν από την αναχώρηση του ΠαναθηναϊΚού για το Βερολίνο και το Final-4.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Τούρκος προπονητής:

«Δουλέψαμε πολύ όλη την σεζόν για να είμαστε στο Final-4 και το καταφέραμε. Είναι οι ημιτελικοί και εάν προκριθείς ο τελικός. Δύο ακόμα παιχνίδια».

Για το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός: «Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ! Για τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη επιτυχία να επιστρέφει εδώ μετά από 12 χρόνια, να βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πέρασε από πολλά Final-4 ο Παναθηναϊκός, αλλά τα τελευταία 12 χρόνια όχι. Η νέα γενιά θα απολαύσει τον Παναθηναϊκό στο Βερολίνο κι αυτό είναι σπουδαίο. Θα είναι φανταστικό αν νικήσουμε και παίξουμε στον τελικό. Θα δούμε».

Την τελευταία φορά που πήγατε εκεί πήρατε το Κύπελλο, τώρα; «Φυσικά, όπως όλες οι ομάδες που θα είναι στο Βερολίνο, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τίτλο. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να περάσουμε την Φενερμπαχτσέ. Είναι πολύ καλή ομάδα, με σπουδαίο προπονητή και καλά αποτελέσματα. Θα είναι σκληρό παιχνίδι».

Θα είναι η κατάκτηση του τροπαίου η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας σας: «Όχι! Έχω κερδίσει πολλά τρόπαια. Δύο Euroleague, Πρωταθλήματα, Σαπόρτα, όλα. Αυτή όμως είναι μια καινούρια ομάδα. Είμαι χαρούμενος που οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα ζήσουν αυτά τα συναισθήματα, να παλεύουν για τον τίτλο εδώ».

Για τους Σλούκα και Χουάντσο: «Προπονήθηκαν χτες και σήμερα. Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι, π
Για την παρουσία του Αλβέρτη κι αν θα μιλήσει μαζί του: «Θα μιλήσω με όλους! Ξέρω τον Αλβέρτη από το παρελθόν. Έπαιξα απέναντί του, ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού. Έχω μεγάλο σεβασμό για όσους έγραψαν ιστορία στον Παναθηναϊκό στο παρελθόν».

Σχετικά άρθρα