Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς με buzzer beater διαμόρφωσε το τελικό 76-75 κόντρα στην Ισλανδία και… γλύτωσε την Τουρκία από τη δεύτερη ήττα της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.

Ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, επισήμανε ότι η τύχη ήταν με το μέρος της ομάδας του, ενώ ανέλαβε την ευθύνη για την κακή εικόνα στο σημερινό παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αταμάν:

«Φυσικά δεν παίξαμε καλό μπάσκετ σήμερα, αλλά είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ήμασταν μπροστά σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά κάναμε απίστευτα λάθη, ειδικά στα τελευταία τρία λεπτά. Δώσαμε στην Ισλανδία την ευκαιρία να σκοράρει γρήγορους πόντους σε 5-10 δευτερόλεπτα, οπότε χάσαμε τον έλεγχο.

Το μπάσκετ είναι τέτοιο παιχνίδι, κάποιες φορές παίζεις πολύ καλά και χάνεις. Κάποιες φορές παίζεις πολύ άσχημα, αλλά με τη βοήθεια της τύχης κερδίζεις. Η τύχη ήταν με το μέρος μας σήμερα, η σημασία της νίκης ήταν σπουδαία για εμάς. Δεν παίξαμε καλά, αλλά κάπως βρήκαμε έναν τρόπο να κερδίσουμε».

Για την τελευταία φάση: «Φυσικά, μη λέτε ότι κερδίσαμε το παιχνίδι σήμερα λόγω του συστήματος που σχεδίασε ο Αταμάν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ως προπονητής, είμαι υπεύθυνος για το σημερινό κακό παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα