Ο Εργκίν Αταμάν από το βράδυ της Παρασκευής (25/8) βρίσκεται στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τούρκος προπονητής:

«Είναι μια νέα πρόκληση για μένα, όπως και για τον Παναθηναϊκό μετά από πολλά χρόνια. Νομίζω ότι φτιάξαμε μια σπουδαία ομάδα και όλοι μαζί θα παλέψουμε για τους μεγάλους στόχους. Ο πρώτος στόχος για τον Παναθηναϊκό και για μένα είναι το Final Four και από εκεί και μετά όλα είναι ανοιχτά. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες με τον ίδιο στόχο με πολύ καλά ρόστερ όμως φτιάξαμε κι εμείς το ρόστερ μας για να παλέψουμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο και για αυτό είμαι εδώ. Θέλω να αλλάξω την κατάσταση των τελευταίων δυο χρόνων. Σίγουρα, με μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό, έχει πολύ καλή ομάδα όμως φέτος εμείς θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Για το νέο ρόστερ και τη χημεία της ομάδας: «Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Επιλέξαμε καλούς παίκτες, όχι μόνο για το όνομά τους, αλλά και σε θέσεις ώστε να υπάρχει η απαραίτητη χημεία. Είναι σημαντική η προετοιμασία. Στην αρχή θα έχουμε πρόβλημα αφού απουσιάζουν οι διεθνείς με τις Εθνικές, λείπουν πολλοί σημαντικοί παίκτες όμως μετά το Μουντομπάσκετ θα έχουμε 2-3 εβδομάδες για την εκκίνηση της Euroleague. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα».

Για το αν έκλεισε το ρόστερ και αν υπάρχει περίπτωση ακόμα μίας μεταγραφής:
«Με τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, όλα είναι πιθανά! Θα δούμε το ρόστερ και πώς θα εξελιχθεί η προετοιμασία. Αν υπάρξει ανάγκη, θα μιλήσω με τον πρόεδρο όμως τώρα είμαστε καλά, η ομάδα είναι τέλεια. Θέλω να δω τα φιλικά προετοιμασίας και τις προπονήσεις. Αν χρειαστεί παίκτης πριν αρχίσει η Euroleague, θα βγούμε στην αγορά. Δεν είναι ώρα να σκεφτόμαστε μεταγραφές».

Σχετικά άρθρα