Ο Εργκίν Αταμάν έρχεται στον Παναθηναϊκό ως πρωταθλητής Τουρκίας με την Εφές και μίλησε αναλυτικά για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αποκαλύπτοντας πως υπάρχουν ήδη επαφές με πολύ σημαντικά ονόματα.

Αναλυτικά όσα είπε στο A SPOR:

«Θα είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δυο χρόνια. Είναι η ομάδα, που μαζί με την ΤΣΣΚΑ, έχουν τα περισσότερα τρόπαια στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο, τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν πέτυχε αυτά που ήθελε. Μου έκαναν μία πρόταση γιατί θέλουν να αλλάξουν την ομάδα, θέλουν να αναγεννηθούν και να επιστρέψουν στις παλιές εποχές. Έχουμε συμφωνήσει σε πολλά θέματα, θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω την χώρα μου με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να πάω την ομάδα ξανά στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

Όταν πήγα στην Εφές το 2017, η ομάδα δεν είχε πάει σε Final Four από το 2001 και την σεζόν 2017-2018 ήταν τελευταία. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η επιτυχία δεν είναι δύσκολο σε ομάδες που έχουν καθιερωθεί και έχουν καλή δομή. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο όνομα στην Ελλάδα, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει μεγάλη βάση φιλάλων και ένα από τα πιο μεγάλα γήπεδα. Η προσπάθεια που θα κάνουμε θα βασίζεται σε νέα δομή ρόστερ και στους φιλάθλους. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο στον αθλητισμό, αλλά έχω βρεθεί στην Σιένα, την Μπεσίκτας, την Γαλατά. Έχω επιτυχίες με όλες τις ομάδες, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πρόεδρος και ο General Manager της ομάδας είναι σε επαφή με πολύ σημαντικά ονόματα. Η αγορά για τα ονόματα υψηλού επιπέδου δεν έχει ανοίξει ακόμα, αλλά είναι μια σημαντική αλλαγή. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει μία ομάδα με στόχο το Final Four και το τρόπαιο. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον προπονητή και τι μπορεί να κάνει αυτός μόνος του. Σε αυτό έχουμε συμφωνήσει με την ομάδα. Θα δημιουργηθεί μία πολύ δυνατή ομάδα, αλλά δεν μπορώ να δώσω ονόματα τώρα. Σε 2-3 εβδομάδες, θα ξεκινήσουν σιγά σιγά οι κινήσεις και οι μεταγραφές».

Σχετικά άρθρα