Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού και για το κίνητρο που είχε να φέρει το «τριφύλλι» ξανά στην κορυφή.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο «Action24»:

Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Είναι συναρπαστικό. Η ομάδα και η ιστορία της είναι απίστευτη, γεμάτη δόξα. Είναι ένας πολύ επαγγελματικός οργανισμός, με πολύ κόσμο από πίσω του σε όλη την Αθήνα. Πολλοί είναι ενθουσιασμένοι και θέλουν να στηρίξουν τον Παναθηναϊκό. Κάναμε μια καλή ομάδα, ανυπομονώ για τη σεζόν».

Για τους στόχους του «τριφυλλιού»: «Έχουμε δύο στόχους. Ο μεγαλύτερος είναι να φτάσουμε στο Final-4 της Euroleague. Αν πάμε εκεί όλα θα είναι “ανοιχτά”. Τα λέω αυτό με σεβασμό στις άλλες ομάδες, γιατί 11-12 ομάδες είναι υποψήφιες για το Final-4. Υπάρχει και μια μεγάλη πρόκληση απέναντι στον Ολυμπιακό, να του πάρουμε πίσω τον τίτλο και να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα».

Για τα «αιώνια» ντέρμπι και τις τουρκικές «μάχες»: «Φυσικά, το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είναι διαφορετικό, είναι μεγάλο ντέρμπι με τρομερή ατμόσφαιρα. Και η Φενέρμπαχτσε με την Εφές είναι μεγάλοι σύλλογοι, αλλά ο κόσμος της Εφές είναι διαφορετικός. Από όσα έχω δει τα ελληνικά ντέρμπι είναι σπουδαία ματς, όπως τα ισπανικά “κλάσικο”».

Για το κίνητρο που είχε να φέρει τον Παναθηναϊκό ξανά στην κορυφή: «Ναι, είναι ένα καλό κίνητρο. Τελείωσα μία πενταετία στην Εφές και πιστεύω πως τα πετύχαμε όλα. Πέρυσι δεν είχαμε τόσο καλή σεζόν, αλλά για τέσσερα χρόνια ήμασταν κυρίαρχοι. Έχω μια νέα πρόκληση. Όταν ανέλαβα την Εφές ήταν στην τελευταία θέση της Euroleague και μετά κυριαρχήσαμε. Ο Παναθηναϊκός έκανε δύο κακές σεζόν, τώρα φυσικά υπάρχει πρόκληση. Υπάρχει συναίσθημα από την ομάδα και τον πρόεδρο και για αυτό χτίσαμε μια πολύ καλή ομάδα. Θέλω να φέρω τον Παναθηναϊκό από τις τελευταίες θέσεις στις πρώτες, όπως αξίζει στην ιστορία του».

Σχετικά άρθρα