Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που δημοσιεύτηκε αναφορικά με τη λειτουργία των ακαδημιών αποτελεί θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες με τον Παναγιώτη Φασούλα να παίρνει θέση.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Παναγιώτη Φασούλα:

«Σεβόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού για τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που εκδόθηκε και αφορά τα μέτρα που ισχύουν πλέον για τη λειτουργία ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες.

Σύμφωνα με αυτήν, προβλέπεται ότι οι αθλητές των Ακαδημιών 12-15 ετών που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, υποχρεούνται σε διεξαγωγή προληπτικού ελέγχου αντιγόνου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test) τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα.

Αυτό επιβαρύνει ιδιαίτερα τους γονείς των αθλητών με επιπλέον κόστη που πιθανόν δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, τόσο οι ίδιοι όσο και τα αθλητικά σωματεία που θα κληθούν να διαχειριστούν όλη αυτή τη διαδικασία.

Ζητούμε από την πολιτεία, την κατανόηση της για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να βρεθεί εναλλακτική λύση, καθώς το συνολικό κόστος σε πολλές περιπτώσεις, ενδέχεται να είναι αποτρεπτικό για τα παιδιά και τους γονείς τους με πιθανό αποτέλεσμα την απομάκρυνση τους από τον αθλητισμό».

Σχετικά άρθρα