Στην Πάφο η καρδιά του μπάσκετ χτυπάει δυνατά τα τελευταία χρόνια, καθώς πέραν της κλασικής δύναμης του ΑΠΟΠ, υπάρχει η δυναμική προσπάθεια του Άτλαντα, που εξελίσσεται, βελτιώνεται και προχωράει ακάθεκτη.

Ήταν πριν έξι χρόνια όταν οι καλοί φίλοι Θανάσης Μαστορής και Δημήτρης Δεληχρήστος, μαζί με ορισμένα άλλα κοντινά τους πρόσωπα, πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν κάτι νέο και διαφορετικό. Έτσι, λοιπόν, το 2013 “γεννήθηκε” ο Άτλαντας, αρχικά σαν ακαδημία και στη συνέχεια σαν σωματείο, έχοντας φτάσει πλέον στο σημείο με σκληρή και σοβαρή δουλειά, να πρωταγωνιστεί στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΚΟΚ και να βγάζει παιδιά, ικανά να παίξουν μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών.

Η ποιότητα ξεχειλίζει, ενώ σταδιακά μπαίνει σε πρώτο πλάνο και η αντρική ομάδα, που δυναμώνει διαρκώς και πέρυσι έκανε εντυπωσιακή πορεία στη Β2, κερδίζοντας την άνοδο στη Β1, με ορισμένα παιδιά από τις υποδομές των Παφιτών να παίζει σημαντικό ρόλο.

“Ταβάνι” στα όνειρα δεν υπάρχει. Το προπονητικό πρόγραμμα προχωράει με τον ίδιο ζήλο και το πλάνο είναι μακροπρόθεσμο. Βήμα-βήμα και χωρίς βιασύνη είναι το μότο. Ο Άτλαντας πατάει πάντα γερά στα πόδια του και το “δίδυμο” που ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία, σίγουρα… τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας τα πρώτα αυτά αποτελέσματα που υπάρχουν στον ορίζοντα.

Το κεφάλαιο “Δημήτρης Νικολαΐδης”

Ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι οι δυνατές συνεργασίες που υπάρχουν. Αρχικά, με τον Λευτέρη Σούμποτιτς και τον Λίβανο και εν συνεχεία με τον κορυφαίο στο κομμάτι της ανάπτυξης παικτών στην Ελλάδα, Δημήτρη Νικολαΐδη. Ο κόουτς “Νικολ” έρχεται τακτικά στην Κύπρο για λογαριασμό των Παφιτών, έχοντας σημαντική συμβολή στην προσπάθεια που γίνεται με τις πλούσιες γνώσεις του, ενώ πλέον όπως έγινε γνωστό, η συνεργασία των δύο πλευρών γίνεται πιο… στενή!

Η ανακοίνωση:

Μετά την πολυετή συνεργασία με τον coach Δημήτρη Νικολαΐδη σε επίπεδο basketball camps, ο Άτλαντας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η συνεργασία αυτή γίνεται αμεσότερη, στενότερη και σε ετήσια βάση, με τον coach Νικολαΐδη να έχει συμβουλευτικό και προπονητικό ρόλο στο πρόγραμμα της ομάδας μας.

Στις 17 Οκτωβρίου ήταν η πρώτη φορά φέτος που βρέθηκε στην Πάφο με την άμεση συνεργάτιδα του coach Μπέτυ Παλαμουτίδου.

Το πρόγραμμα τους αφορούσε συμμετοχή στις προπονήσεις της Ακαδημίας και των αγωνιστικών τμημάτων καθώς και προπονήσεις της ομάδας ανδρών.
Στα πλαίσια της συνεργασίας, έγινε συνάντηση των δύο coaches με τους υπεύθυνους της Ακαδημίας στην οποία τέθηκαν οι βάσεις για την οργάνωση και ανάπτυξη του προγράμματος της ομάδας μας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχισθεί με την παρουσία των δύο coaches στην Πάφο ανά τακτά χρονικά κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Το 1ο προπονητικό διήμερο (17-19/10) ήταν πολύ εποικοδομητικό για όλους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον coach Νικολαΐδη όσο και την coach Παλαμουτίδου για την συνεργασία και συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της ομάδας μας.

Σχετικά άρθρα