Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον θάνατο του Ντράζεν Πέτροβιτς, ο αδελφός του Άτσο, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ότι ο «Μότσαρτ» του μπάσκετ θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό.

«Εκείνη τη σεζόν ήταν απογοητευμένος γιατί παρότι είχε αριθμούς για να παίξει στο All Star Game, δεν τον επέλεξαν. Είχε την ικανοποίηση ότι ήταν στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ, κάτι που σήμαινε πως μπροστά του στη θέση του ήταν μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Ρέτζι Μίλερ. Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πήγαινε στον Παναθηναϊκό, όπου έπαιζε ο Βράνκοβιτς και ήταν προπονητής ο Παβλίτσεβιτς. Μέχρι τότε είχε μικρά συμβόλαια, ακόμη και στη Ρεάλ έπαιρνε 330 χιλιάδες δολάρια.

Οπότε έχω την εντύπωση ότι η επιλογή του θα ήταν η πιο συμφέρουσα οικονομικά. Ήταν 20 ετών και ήταν η πρώτη φορά που θα έκανε ένα μεγάλο συμβόλαιο. Μετά το δυστύχημα, βρήκα σε ένα πορτοφόλι του Ντράζεν ένα χαρτί με τα ονόματα τεσσάρων ομάδων: των Νικς, των Ρόκετς, των Νετς και του Παναθηναϊκού» τόνισε ο Κροάτης τεχνικός, ενώ πρόσθεσε:

«Βλέποντας πώς ζούσε και ότι προερχόταν από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, είμαι σίγουρος πως τα καλύτερα χρόνια του ήταν μπροστά του. Δυστυχώς δεν μάθαμε ποτέ πού θα μπορούσε να φτάσει».

Σχετικά άρθρα