Σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιώργου Βασιλακόπουλου εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ έχει ιδιοκτησιακή λογική και δεν θέλει να γίνουν οι εκλογές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στη «Βραδυνή της Κυριακής» για τις επερχόμενες εκλογές στην ομοσπονδία του μπάσκετ:

«Η ισόβια διοίκηση του κ. Βασιλακόπουλου, πριν από την προσωρινή, αλλά και η προσωρινά διορισμένη, έχει μια ιδιοκτησιακή λογική για την ομοσπονδία. Έκανε και κάνει τα πάντα προκειμένου να διατηρηθεί το καθεστώς της κόντρα σε κανόνες και νόμους. Για να μη γίνουν εκλογές.

Ουδείς όμως είναι υπεράνω των νόμων. Με αβάσιμα προσχήματα ο κ. Βασιλακόπουλος απέρριψε την εναλλακτική λύση διενέργειας εκλογών με την ηλεκτρονική κάλπη «Ζευς», με την οποία διοργάνωσαν άψογα τις αρχαιρεσίες τους οι άλλες 47 ομοσπονδίες.

Κόπτεται δήθεν για τη Δημοκρατία και τη δια ζώσης παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων (συνάθροιση, δηλαδή, περισσοτέρων από 1.000 ανθρώπων), αλλά ουδέποτε ζήτησε, ως όφειλε, τέτοια άδεια και δεν κατέθεσε κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο. Γιατί; Διότι γνώριζε ότι δεν επιτρέπουν ακόμα οι λοιμωξιολόγοι τέτοιες μαζικές και πολύωρες συγκεντρώσεις.

Ενημερώσαμε, ως οφείλαμε, τις αρμόδιες αρχές για να πράξουν τα νόμιμα και να τελειώνουμε με την ανωμαλία. Δεν αξίζει στο μπάσκετ…

Κι επειδή ακούω και διαβάζω διάφορα, θέλω να σας πω ότι το ζήτημα δεν είναι “προσωπικό”, αλλά βαθιά θεσμικό και ουσιώδες».

Σχετικά άρθρα