Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό, εξηγώντας μεταξύ άλλων γιατί θεωρεί ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των «πρασίνων».

Απόσπασμα από τα όσα ανέφερε στο «sportsfeed»:

Γιατί βρεθήκατε στο στόχαστρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός; Για το ΟΑΚΑ ή έπαιξε ρόλο και η αλλαγή διοίκησης στην ΕΟΚ;

«Οι αλλαγές όταν ενοχλούν, ενοχλούν διότι ξεβολεύουν τους βολεμένους. Οι αλλαγές στις Ομοσπονδίες, πόσο δε σε εκείνες που για δεκαετίες είχαν τις ίδιες διοικήσεις, μόνο αέρα ανανέωσης και ανάπτυξης μπορούσαν να φέρουν κι έφεραν. Άλλωστε, αλλαγές ή μη, αυτό το αποφάσισε δημοκρατικά και διάφανα η βάση κάθε αθλήματος, τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία του.

Σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έπρεπε ο «γενικός» νόμος που ψηφίσαμε με χαρά να εξειδικευτεί έτσι στην σύμβαση, ώστε να διαφυλάσσονται ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του δημοσίου και όλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ικανοποιώντας παράλληλα και τις λογικές -και μόνο- απαιτήσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Κι αυτό κάναμε. Το ΟΑΚΑ δεν είναι περιουσία μου, για να το κάνω ό,τι θέλω ή όπως θέλει ο κ. Γιαννακόπουλος. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Ήμουν σίγουρος ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή, το δήλωνα άλλωστε. Κι όντως βρέθηκε και διασφαλίστηκαν ισότιμα όλων των πλευρών τα συμφέροντα».

Σχετικά άρθρα