Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην ελληνική Basket League, που αναμένεται να φέρουν νέο αέρα και να αυξήσουν το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος.

Το τρέχον format της Basket League περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές, με τις ομάδες να αγωνίζονται εντός και εκτός έδρας. Οι οκτώ πρώτες ομάδες προκρίνονται στα πλέι οφ, όπου διεξάγονται σειρές αγώνων για να καθοριστούν οι τελικές θέσεις και οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στους τελικούς. Ωστόσο, η ανάγκη για αλλαγές αναδεικνύεται από το γεγονός ότι οι 22 αγωνιστικές θεωρούνται ανεπαρκείς για την ανάπτυξη των ομάδων και το ενδιαφέρον του κοινού.

Το νέο προτεινόμενο format περιλαμβάνει τρεις γύρους αγώνων, με τους δύο πρώτους να διεξάγονται κανονικά όπως τώρα, με αγώνες εντός και εκτός και εκτός έδρας. Έπειτα από τους δύο πρώτους γύρους, οι έξι κορυφαίες ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλά παιχνίδια, με σκοπό να καθοριστεί η τελική κατάταξη και να αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα προκριθούν στους τελικούς.

Αυτή η αλλαγή στο format θα επιτρέψει στο πρωτάθλημα να διαρκέσει περισσότερο, προσφέροντας περισσότερο χρόνο για την ανάπτυξη των ομάδων και την προετοιμασία τους. Ταυτόχρονα, αναμένεται να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς οι αναμετρήσεις μεταξύ των κορυφαίων ομάδων θα είναι πιο συχνές και ανταγωνιστικές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις αυτές πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία έγκρισης του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ προτού εφαρμοστούν.

Σχετικά άρθρα