Το Μπιλμπάο είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ του Basketball Champions League (6-8/5), όπως ενημέρωσε η FIBA. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω του επίσημου λογαριασμού της διοργάνωσης στο twitter. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην «Μπιλμπάο Αρένα», που είναι χωρητικότητας 10 χιλιάδων θέσεων.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί σε ουδέτερο έδαφος, αφού τα προηγούμενα χρόνια η «τετράδα» (και την τελευταία διετία η «οκτάδα») γινόταν στην έδρας μιας εκ των φιναλίστ. Πρόκειται σίγουρα για μία τολμηρή κίνηση της FIBA, αφού πλέον δεν υπάρχει το «μαξιλαράκι» ασφαλείας που έδινε η δεδομένη παρουσία οπαδών από την γηπεδούχο ομάδα.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το Μπιλμπάο θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ του Basketball Champions League. Είμαστε ευγνώμονες στην πόλη του Μπιλμπάο, τις ισπανικές τοπικές και περιφερειακές αρχές, την Ισπανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την ACB για τη δέσμευσή τους να μας βοηθήσουν να οργανώσουμε αυτήν την διοργάνωση στο Μπιλμπάο με τον καλύτερο και ασφαλέστερο δυνατό τρόπο για όλους τους ενδιαφερόμενους, ιδιαίτερα τους παίκτες και τα συνοδευτικά μέλη όλων των ομάδων» δήλωσε ο Πατρίκ Κομνηνός, για να προσθέσει:

«Αναγνωρίσαμε τη διάθεση της πόλης να αναλάβει τη διοργάνωση αυτού του ιστορικού γεγονότος και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να παραδώσουμε ένα φανταστικό τουρνουά με τον οποίο θα τελειώσει η σεζόν. Παρά την δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πανδημία, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να απονείμουμε αυτό το φάιναλ φορ σε ένα περιβάλλον που έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στη διοργάνωση αγώνων μπάσκετ κορυφαίου επιπέδου. Αυτό το γεγονός θα εγγυηθεί ένα μοναδικό σαββατοκύριακο με μπάσκετ για τους φιλάθλους σε όλη την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Ισπανίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, δήλωσε από την πλευρά του: «Για την ισπανική Ομοσπονδία, είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βλέπω το Μπιλμπάο να φιλοξενεί το φάιναλ φορ του BCL, μια μεγάλη διοργάνωση όπου οι ισπανικές ομάδες συνήθως έχουν πολύ καλή απόδοση.

Η ανάληψη μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά σε μια τόσο μεγάλη αρένα, και με την τεχνογνωσία των τοπικών αρχών του Μπιλμπάο, με την υποστήριξη της ομάδας, Surne Bilbao Basket και όλων των σχετικών φορέων, της ACB και της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να οργανώσουμε την καλύτερη δυνατή εκδήλωση. Το επίπεδο των προηγούμενων τελικών φάσεων ήταν εξαιρετικό, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε τη διοργάνωση να αναπτυχθεί».

Σχετικά άρθρα