Αν υπάρχει ένα δεδομένο στο μπάσκετ αυτό είναι ότι οι επιθέσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία ολοκληρώνονται με κάποιο σουτ (μακρινό, μέσης απόστασης, βολές). Αφού στο μπάσκετ τα πάντα γίνονται για να σουτάρουμε, τότε γιατί δεν εμβαθύνουμε πραγματικά σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι;

Όταν η μπάλα απελευθερώνεται από τον σουτέρ, οι περισσότεροι κοιτάζουν την τροχιά της μπάλας. Με… την αγωνία του αν θα βρει στόχο, κανένας δεν παρατηρεί πιο προσεκτικά και την κίνηση του σώματος του σουτέρ. Η ορθή τεχνική και ο σωστός μηχανισμός κατά την εκτέλεση του σουτ, είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αφομοιώνουν οι παίκτες από μικρή ηλικία, με στόχο να μπορούν να προπονούνται σε σωστές βάσεις σε όλα τα στάδια της αθλητικής τους πορείας.

Το μακροβιότερο προπονητικό camp που ασχολείται αμιγώς με την σωστή εκμάθηση του μηχανισμού του σουτ, επιστρέφει με στόχο να βοηθήσει τους νέους αθλητές να βελτιωθούν και να εξελίξουν σε βάθος το παιχνίδι τους. Το «Basketball Shooting Camp», το οποίο θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο πρωτοποριακά προπονητικά προγράμματα της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί από τις 27/12/22 έως τις 29/12/22 στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου “Σπύρος Λούης“(Βασ. Όλγας 12,πλησίον Σταθμού Η.Σ.Α.Π. Αμαρουσίου) και η διάρκεια της ημερήσιας προπόνησης θα είναι 3 ώρες!

Η τεράστια επιτυχία του camp σε βάθος τόσων χρόνων, εξασφαλίζεται από την συμμετοχή ανθρώπων με μεγάλη προπονητική εμπειρία στο μπάσκετ και λαμπρό επιστημονικό υπόβαθρο. Το «Basketball Shooting Camp», φέρει την υπογραφή του Τεχνικού Διευθυντή της «Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών Αμαρουσίου», Δημήτρη Γκόφα, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στην ατομική βελτίωση έχοντας αναλάβει την προπόνηση πολλών αθλητών υψηλού επιπέδου για περισσότερο από 30 χρόνια. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε ομάδες όλων των κατηγοριών (από τοπικές κατηγορίες έως και Α1), ενώ είναι και ο πρώτος Έλληνας προπονητής προσκλήθηκε για να διοργανώσει το «Basketball Shooting Camp» εκτός των ελληνικών συνόρων (Βέλγιο), καθώς η τεχνογνωσία και η αποτελεσματικότητα του camp μαγνήτισαν το ενδιαφέρον!

Όπως σε όλα τα «Basketball Shooting Camp», δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην λεπτομέρεια και την εξατομικευμένη προσέγγιση, γι αυτό και με στόχο να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο του προγράμματος θα συμμετέχουν ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι 30 αθλητές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία και οι ομάδες θα καταρτιστούν ανάλογα με το επίπεδο των αθλητών. Όλοι οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια προπονητών και επιστημόνων θα αναλύσουν το κινησιολογικό μοντέλο τους προκειμένου να βρουν τον ιδανικό τρόπο βελτίωσης στο νευραλγικό κομμάτι του σουτ.

Το πρόγραμμα του 2023 για το «BasketΒall Shooting Camp» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1.Scouting και video analysis
2. Ειδικό ασκησιολόγιο για την υποδοχή της μπάλας πριν την εκτέλεση
3. Ανάλυση όλων των φάσεων του σουτ με την χρήση video room όπως πραγματοποιείται από ομάδες υψηλού επιπέδου.
4. Προπόνηση στην εκτέλεση του σουτ με εξειδικευμένο ασκησιολόγιο που έχει εκπονηθεί βασιζόμενο στις τελευταίες μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο.
5.Ατομικό report με συγκεκριμένες οδηγίες για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά.
6.Κινησιόγραμμα που αναλύει εξειδικευμένες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης. Οι αθλητές στο τέλος του camp θα λάβουν μεταξύ άλλων τα αρχεία τους, μαζί με το κινησιόγραμμα του σουτ τους και αναλυτικές οδηγίες -που θα επιμεληθεί ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ, κ. Μανώλης Ζαχαράκης, ο οποίος έχει να επιδείξει σημαντικό επιστημονικό έργο αλλά και μία μεγάλη καριέρα ως προπονητής από το 1980 μέχρι σήμερα!

Ο περιορισμένος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν στο Camp βοηθά παίκτες και προπονητές να συνεργαστούν με συνέπεια δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια της κάθε κίνησης. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το κέρδος, όμως η εταιρία Αστερίων που δραστηριοποιείται στον τομέα της Υγείας, καθώς και της Οικιστικής, Επαγγελματικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, με την έμπρακτη βοήθεια της, γίνεται αρωγός της προσπάθειας.

Για δηλώσεις συμμετοχών, επικοινωνήστε άμεσα με τους Γεράσιμο Χατζόπουλο (6977168891) ή Μίλος Παβλίσεβιτς (6973026181), καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και ήδη έχει καλυφθεί ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών!

Σχετικά άρθρα