Μιλώντας στο «SportsWeek», ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε για την δικτατορία που επικρατεί στην Ρωσία, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως το 90% των πολιτών της δεν θέλει τον πόλεμο με την Ουκρανία.

«Ήλπιζα μέχρι την τελευταία στιγμή πως η σεζόν θα συνεχιζόταν. Όταν όμως η απόφαση της Euroleague έγινε επίσημη, όλα άλλαξαν. Οι ξένοι συμπαίκτες μου αποχώρησαν από τον σύλλογο, ο ένας μετά τον άλλον. Ήμουν ο τελευταίος που έφυγε, αλλά ήταν η στιγμή για μια αλλαγή. Μετά από τέσσερα χρόνια όμως, ήταν άσχημο να φεύγω με αυτόν τον τρόπο.

«Κανείς εντός του συλλόγου ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος πως το 90% των πολιτών της Ρωσίας δεν θέλει τον πόλεμο. Δυστυχώς, εκεί ζεις κάτω από μια δικτατορία, που τώρα εμφάνισε όλη τη δύναμη της και έγινε ξεκάθαρη. Στη Ρωσία δεν επιτρέπεται η διαφωνία ή η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Το είδαμε όλοι, την πρώτη νύχτα μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Στην Κόκκινη Πλατεία, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Είναι πραγματικά δύσκολο για μένα να καταλάβω τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι του Βλάντιμιρ Πούτιν. Δεν εκδηλώνει συναισθήματα ή σκέψεις. Δεν ξέρω τι λόγοι κρύβονται πίσω από τον πόλεμο, αλλά βλέπουμε τον κόσμο να πεθαίνει. Μου φαίνεται απαράδεκτο το 2022 ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή τσακώνονται κάποιες χώρες» τόνισε ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ, που αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σχετικά άρθρα