Ο Θοδωρής Ίλτσογλου σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η φετινή χρονιά χάνεται» με αφορμή τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΠΕ για παύση των μικρών πρωταθλημάτων στο βόλεϊ.

Αναλυτικά όσα είπε στο στο «Magnesiasports» και στον Χρυσόστομο Τρίμμη ο έμπειρος γκαρντ του Ολυμπιακού Βόλου:

«Είναι η αρχή του τέλους για φέτος ξεκάθαρα. Όταν είδα την εξέλιξη αυτή στο βόλεϊ, κατάλαβα ότι η μικρή ελπίδα που είχαμε για φέτος να μπούμε στο γήπεδο- έστω και για προπόνηση- για να επαναφέρουμε τη σωματική μας κατάσταση, εξανεμίζεται. Βλέπουμε ν’ αρχίζει ένα ντόμινο από το βόλεϊ, θα πάει πιθανότατα σε κάποιο άθλημα στη συνέχεια π.χ. στο χάντμπολ και φαντάζομαι μοιραία θα φτάσει στο μπάσκετ».

Αναφορικά με την ασφάλιση των παικτών, με βάση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, είπε: «Είναι μία πολύ μεγάλη αρχή. Είναι απίστευτο να γίνεται κάτι τόσο γρήγορα στην Ελλάδα μετά τις διαμαρτυρίες των αθλητών. Για αρχή στην Α2 είναι πολύ σημαντικό αλλά μην σταματήσουμε εκεί. Υπάρχουν πολύ μεγάλα συμβόλαια και στη Β’ και στη Γ’ Εθνική κατηγορία».

Για την αποχή των παικτών και τις επιπτώσεις της: «Έχουμε ξεπεράσει το ψυχολογικό κομμάτι, καθώς σε έναν ημερολογιακό χρόνο δεν έχουμε κάνει 2-3 μήνες συνεχώς γεμάτη προπόνηση. Οπότε αρχίζει το κορμί και ξεχνά. Δεν είναι εύκολο να μπούμε ξανά τον Αύγουστο στο γήπεδο.

Αφού βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κάποια λύση και δεν βρίσκεται η “χρυσή τομή” για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, τουλάχιστον ας ξεκινήσουν οι προπονήσεις από ένα διάστημα και μετά φέτος. Να μπούμε γήπεδο και να έχουμε επαφή με το άθλημα και από του χρόνου να βρούμε μία λύση. Λένε να σταματήσουν τα πρωταθλήματα, αλλά ποιος μας λέει ότι δεν θα έχουμε πάλι ίδιες καταστάσεις την επόμενη χρονιά;».

Σχετικά άρθρα