Το δικό του σχόλιο για την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου εκ μέρους του Τόμας Γουόκαπ, έκανε ο Ντονάτας Ουρμπόνας μέσω του «Urbonus» podcast.

«Δεν έχω τίποτα εναντίον του Τόμας Ουόκαπ. Τον αγαπώ πολύ σαν παίκτη και σαν άτομο. Δεν είναι καν δικό του φταίξιμο, ούτε της ελληνικής ομοσπονδίας» δήλωσε μέσω της ιστοσελίδας «Basketnews.com».

«Υπάρχει παραθυράκι στο σύστημα της FIBA που επιτρέπει πράγματα σαν αυτά. Κάποιες από τις εθνικές ομάδες χρησιμοποιούν αυτό τον κανονισμό σχετικά με τον έναν νατουραλιζέ, για να φέρουν παίκτη με ρίζες στη χώρα, ο οποίος είχε όμως διαφορετικό διαβατήριο ή έπαιξε σε άλλη εθνική ομάδα νέων ή εφήβων, όπως ο Ίγκνας Μπραζντέικις που έπαιξε για τον Καναδά» ανέφερε ο Λιθουανός δημοσιογράφος.

«Πολλές εθνικές ομάδες χρησιμοποιούν αυτό τον κανονισμό για διαφορετικούς λόγους. Σκέφτομαι ότι χάνουμε την αίσθηση του μπάσκετ εθνικών ομάδων, γιατί πάντα πίστευα ότι είχε να κάνει με την εκπροσώπηση του ταλέντου που παράγεις σαν χώρα. Τώρα μπαίνουμε σε μια κατάσταση που αποτελεί μίγμα τοπικού ταλέντου και κάποιων αναβαθμίσεων στην free agency» υποστήριξε.

Πηγή: Πηγή: pickandroll.gr

Σχετικά άρθρα