Η υπόθεση με τους Σατανιστές της Παλλήνης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από 29 χρόνια με τις δολοφονίες και τις τελετές μαύρης μαγείας που αποκαλύφθηκαν.

Στις 30 Δεκεμβρίου 1993, μία υπόγεια «κρύπτη» ανακαλύφθηκε στην περιοχή της Παιανίας, στην οποία εικάζεται ότι οι σατανιστές έκαναν κάποιες από τις τελετές τους. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και κάποια κέρινα ομοιώματα ανθρώπων, με καρφιτσωμένες πάνω τους φωτογραφίες, είτε κανονικές είτε κομμένες από εφημερίδες και περιοδικά. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, δίπλα από μία νυφική φωτογραφία, όπου είχε απομονωθεί το κεφάλι της νύφης, υπήρχε ένα σημείωμα γραμμένο με μολύβι, που έλεγε «Να μη χαρείς την ευτυχία σου»… Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτά τα κέρινα ομοιώματα βρέθηκε και ένα του Παναγιώτη Γιαννάκη, παίκτη τότε του Πανιωνίου, με τον ίδιο να δηλώνει τότε:

«Δεν ξέρω τι να πω. Μου φαίνεται απίστευτο. Μια κακόγουστη φάρσα, ένα αστείο. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Ούτε συζήτηση. Τόσα χρόνια παίζω μπάσκετ και δεν είμαι ούτε προληπτικός, όπως συνηθίζουν αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού.

(…) Πού να φανταστώ ότι 24 ώρες αργότερα θα υπήρχε το όνομά μου και η φωτογραφία μου σε ένα κέρινο ομοίωμα. Μου μοιάζει απίστευτο. Κρίμα. Τα νέα παιδιά έχουν ξεστρατίσει. Με όση δύναμη έχει η φωνή μου, καλώ τα παιδιά, τον κόσμο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό να ξεχάσουν τα τις τελετές και τα μάγια. Για να αποκτήσει η ζωή τους πραγματικό νόημα».

Στην Απογευματινή, με μια άλλη δήλωσή του, θα συμπληρώσει: «Δεν νομίζω φυσικά ότι μπορεί να επηρεάσει σε κανένα βαθμό στην οικογένειά μου. Μόνο για γέλια είναι αυτές οι ιστορίες». Ο τότε Μητροπολίτης Μεσογείων και Λαυρεωτικής Αγαθόνικος, συνοδευόμενος από πέντε ιερείς θα πραγματοποιήσει εξορκισμό(!) στη σπηλιά της Παιανίας, με δεκάδες κατοίκους παρόντες.

Πηγή: oneman.gr

Σχετικά άρθρα