Σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε την Τετάρτη (23/12) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο click away, στα μέτρα και τις σκέψεις για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως δόθηκε η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, εκτός από τις ηλεκτρονικές, ώστε να βοηθήσουν τα μικρότερα και συνοικιακά μαγαζιά, αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού.

Επίσης, επεσήμανε ότι η ηλεκτρονική πώληση θα μας μείνει και στη συνέχεια, καθώς είναι κάτι θετικό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως ο φόβος ότι με την τεχνολογία θα χαθούν θέσεις εργασίας υπήρχε σε κάθε εποχή αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Αναφορικά με τα εμβόλια ανέφερε: «Θα ήταν τραγικό σφάλμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην πάρουν οι χώρες τα εμβόλια που πρέπει. Ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρει την λύση».

Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα μπορούσε να παραγγείλει μόνη της εμβόλια, όπως η Γερμανία, απάντησε πως αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει.

Όσον αφορά περιπτώσεις που καταστηματάρχες αρνούνται να κάνουν αλλαγές ή επιστροφές χρημάτων αν κάποιος έχει ψωνίσει με την μέθοδο του click away, κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία στο 1520 και υπογράμμισε ότι αν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να κάνει επιστροφή εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε. Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου».

Όσο για την εστίαση: «Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την εστίαση γιατί υπάρχει «φρένο» από τους λοιμωξιολόγους».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως την Τετάρτη (23/12) θα γίνει τηλεδιάσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημία.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν και τόνισε ότι τα χρέη είναι σε αναστολή. Όταν τελειώσει η πανδημία θα δούμε τον λογαριασμό και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα, πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα