«Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο οι ομάδες της Α2 και των υπόλοιπων κατηγοριών να επωμιστούν το κόστος των τεστ για κορωνοϊό» τονίζουν άνθρωποι ομάδων της Α2.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Μουλάκης της Ελευθερούπολης στην «LiveSport»: «Μέχρι σήμερα δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση ούτε εντολή και φυσικά δεν έχουμε κάνει κανένα τεστ στα μέλη της ομάδας αφού θεωρώ ότι το να κάνουμε ένα και μόνο τεστ δεν έχει νόημα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά το κόστος εβδομαδιαίων τεστ. Μιλώντας με ανθρώπους και άλλων ομάδων προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα συμβεί στην πορεία της σεζόν. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο οι ομάδες της Α2 και των υπόλοιπων κατηγοριών να επωμιστούν το κόστος των τεστ. Αμφιβάλλω αν και κάποιες ομάδες της Α1 μπορούν. Βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση αλλά πρέπει ομοσπονδία και πολτεία να μεριμνήσουν».

Ο άλλοτε παίκτης και νυν στέλεχος της διοίκησης της Καρδίτσας, Χρήστος Δεληγιάννης, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα: «Στην Καρδίτσα κάναμε χθες τεστ σε όλους τους παίκτες και τα μέλη της ομάδας. Το κάναμε περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, ώστε όλα τα νέα παιδιά της ομάδας να αισθανθούν ασφάλεια», για να συνεχίσει μιλώντας για το κόστος των τεστ: «Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση όχι μόνο η Καρδίτσα αλλά και οι άλλες ομάδες της Α2 να καλύψουν το κόστος εβδομαδιαίων τεστ ενώ έως τώρα, λόγω του ότι δεν είχαμε κάνει τεστ, ακυρώθηκε ένα φιλικό προετοιμασίας, που είχαμε κλείσει με τον Ηρακλή».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βασίλης Μοζέρας από το Μαρούσ: «Η μοναδική φορά που κάναμε τεστ στους παίκτες μας ήταν στις 15 Μαΐου όταν επιτράπηκαν ξανά οι προπονήσεις μετά το lockdown προκειμένου να είμαστε σίγουροι για την υγεία των παικτών. Έκτοτε αυτά που κάνουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι κατά σειρά: πρώτα κάνουμε τον σταυρό μας και μετά λαμβάνουμε όσα μέτρα προστασίας μπορούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ», δήλωσε και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Όσο για την κάλυψη τεστ από εδώ και πέρα στη σεζόν; Εννοείται πως δεν υπάρχει τρόπος κάλυψης αυτού του κόστους».

Σχετικά άρθρα