Ο Νίκος Βαγγέλης αρθρογραφεί για τον παίκτη-σύμβολο της κυπριακής καλαθόσφαιρας που “κρέμασε” οριστικά τη φανέλα του και ετοιμάζεται να αφήσει εποχή και σαν προπονητής…

Το τέλος εποχής του αθλητή Γιώργου Παλάλα ήταν αναπόφευκτο. Ο πλέον “εγκεφαλικός”-φαντεζί παίκτης της σύγχρονης εποχής του μπάσκετ της Κύπρου δεν θα συνεχίσει τις εντυπωσιακές του δημιουργικές πάσες και τα clutch τρίποντα, όμως ευτυχώς το… ΑΝΤΙΟ του αφορά μόνο την αγωνιστική δράση και τώρα μπορεί να αφοσιωθεί στους πάγκους, όπου ήδη έχει δείξει άκρως ενθαρρυντικά δείγματα γραφής. Το κεφάλαιο “Γιώργος Παλάλας” βρίσκεται ακόμα στα… μισά της διαδρομής του. Η ισχυρή του προσωπικότητα, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το μπάσκετ και η πλούσια εμπειρία του, σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά υψηλό δείκτη IQ του, αποτελούν τα ιδανικά εχέγγυα για την νέα του καριέρα.

Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει και το ισχυρό του μέταλλο σαν άτομο, δεν του επιτρέπουν να συμβιβάζεται με τη μετριότητα και θέλει να κατακτήσει ξανά και ξανά την κορυφή. “Διψάει” για νέες προκλήσεις. Οι ακαδημίες της ΑΕΛ λειτουργούν σε υψηλά στάνταρ με αυτόν στο… τιμόνι, ενώ το rebuilding της γυναικείας ομάδας που ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι είναι σπουδαίο και πολλά υποσχόμενο. Η παλιά, επιτυχημένη γενιά παρέδωσε τη σκυτάλη και ο νεαρός τεχνικός τόλμησε να φέρει νεαρά κορίτσια και να τους δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο με το “καλημέρα”, δίπλα σε κάποιες παίκτριες με παραστάσεις και ηγετικότητα σαν την Σταύρια Κόνιαλη και την Άνθια Παπαδούρη, με την σπουδαία Πέτρα Ορλοβιτς να αποτελεί τη “σημαία”. Παράλληλα, με το μπασκετικό του… αλάνθαστο μάτι ανακάλυψε και έφερε απευθείας του το κολέγιο την εξαιρετικά ποιοτική Αμερικανίδα, Μάντι Ντιν, η οποία μετράει κατα μέσο όρο

Τον Γιώργο Παλάλα τον είχαμε πρωτοδεί στην Ελλάδα όπου είχε… κλέψει καρδιές με τον τρόπο παιχνιδιού του. Παρακολουθούσαμε την πορεία του στην Κύπρο, αλλά αυτό που είδαμε ερχόμενοι εδώ το 2015 όταν φορούσε τη φανέλα της Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν εξαιρετικό, παρότι είχε αρχίσει να οδεύει προς τη… δύση της καριέρας του. Ένας τύπος που “μιλούσε” της μπάλας, ήξερε πώς να κάνει τους συμπαίκτες του… χαρούμενους και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές, εκπέμποντας παράλληλα απίστευτο πάθος και “φλόγα”. Ένας “στρατηγός” με όλη τη σημασία της λέξης από εκείνους που φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα.

ΥΓ Γιώργο Παλάλα, σε ευχαριστούμε που θα συνεχίσεις να υπηρετείς το άθλημα που τόσο αγαπάμε!

ΥΓ2 Μπράβο στην ΑΕΛ που αντιλαμβάνεται την αξία του και την προσφορά του, τιμώντας τον όπως αξίζει στη μπασκετική του κλάση και το ήθος του.

ΥΓ3 Πόσο όμορφο να βλέπεις τον γόνο ενός θρύλου σαν τον τεράστιο Δημήτρη Παλάλα να αποτελεί την αξία συνέχειά του. Πραγματικά μοναδικό συναίσθημα που στέλνει υπέροχα μηνύματα στον αθλητισμό.

Σχετικά άρθρα