Σπουδαίο επίτευγμα από τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος έφτασε τις 181 τάπες κι έγινε έτσι ο δεύτερος μπλοκέρ στην ιστορία των «πράσινων» στην Basket League, πίσω μόνο από τον Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Αναλυτικά το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

«Ο Γιώργος Παπαγιάννης πέραν του ότι ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Κολοσσού H Hotels παρουσιάζοντας «γεμάτη» στατιστική, έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα καθώς έγινε ο 2ος μπλοκέρ στην ιστορία των «πράσινων» στην Basket League. Παράλληλα «σκαρφάλωσε» μία θέση και στη λίστα των κορυφαίων μπλοκέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος ξεπερνώντας και στις δύο λίστες τον Αντώνη Φώτση.

Πιο συγκεκριμένα…
*Ο Παπαγιάννης με τις δύο τάπες που έκανε στον σημερινό αγώνα, έφτασε τις 181 και έγινε ο 2ος μπλοκέρ του Παναθηναϊκού στα χρόνια της Basket League αφού ξεπέρασε τον Αντώνη Φώτση που είχε 180. Ο διεθνής σέντερ έφτασε σε αυτόν τον αριθμό στην 145η εμφάνιση του με τα πράσινα ενώ ο Φώτσης είχε μετρήσει αυτόν αριθμό με υπερδιπλάσια παιχνίδια (352).

Η κορυφή πάντως είναι πολύ μακριά αφού ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ένας από τους κορυφαίους μπλοκέρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, είχε κάνει 457 τάπες στην τετραετία 1992-96 με τον Παναθηναϊκό.

*Παράλληλα ο Παπαγιάννης με τις 181 τάπες του μπήκε στην πρώτη 15άδα της λίστας των μπλοκέρ της Basket League και βάζει πλώρη για τις 200, αριθμό στον οποίο έφτασαν συνολικά εννιά παίκτες από την περίοδο 1992-93.
Ξέχωρα από τα κοψίματα…

*Ο Παπαγιάννης πραγματοποίησε την 145η εμφάνιση του με τον Παναθηναϊκό στο Πρωτάθλημα και με αυτήν μπήκε στην πρώτη 15άδα της λίστας στα χρόνια της Basket League. Για να το καταφέρει ξεπέρασε τον Τιτ Σοκ που είχε 144 συμμετοχές από το 1992 ως το 1996.

*Με τους 13 πόντους του, ο διεθνής σέντερ «σκαρφάλωσε» δύο θέσεις στη λίστα των σκόρερ του Παναθηναϊκού και ανέβηκε στη 18η. Έφτασε τους 1.228 και άφησε πίσω του τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (1.220) και τον Ντάριλ Μίντλετον (1.222).

*Με τα εννιά ριμπάουντ του ο αρχηγός των «πράσινων» έγινε ο 10ος παίκτης στην ιστορία τους στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε τα 800.

*Ακόμη ο Παπαγιάννης έγινε ο δεύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στο φετινό Πρωτάθλημα, που έφτασε τους 13+ πόντους σε ένα παιχνίδι, χωρίς να υποπέσει σε λάθος. Πρώτος το έκανε ο Λευτέρης Μαντζούκας (14π, 0λ.) στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt.

Σχετικά άρθρα