Η ΔΕΚΑ νίκησε στο ντέρμπι κορυφής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής τον Ναύαρχο Βότση 67-66 με καλάθι του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ στην εκπνοή, αλλά οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα για την τελευταία φάση (και όχι μόνο), κάνοντας λόγο ότι προηγήθηκε παράβαση πριν η μπάλα φτάσει στα χέρια του Σαμοντούροφ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υπέβαλε ένσταση για αλλοίωση αποτελέσματος αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της καθαράς Δευτέρας (7/3) αναφέρονται τα εξής:

«Θεατές τραγελαφικών γεγονότων γίναμε όσοι παρευρεθήκαμε στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας Α το απόγευμα της Κυριακής. Περισσότερο από όλους όμως οι παίκτες της ομάδας μας οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με το θράσος των διαιτητών οι οποίοι δεν σεβάστηκαν τον ιδρώτα τους ούτε και την παρουσία τους στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού και όχι μόνο μπάσκετ.

Σε ένα ματς τελικό για την άνοδο στην Β εθνική κατηγορία το αποτέλεσμα κρίθηκε από συνεχόμενες λάθος αποφάσεις των διαιτητών οι οποίες εντάθηκαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου μας (από το 1933 ) τον ιδρώτα και την προσπάθεια των παικτών μας αλλά περισσότερο από όλα την παρουσία και την αγάπη που παίρνουμε από τους φίλους της ομάδας μας. Καταθέσαμε τριπλή ένσταση για αλλοίωση αποτελέσματος με σαφέστατες παραβάσεις κανονισμών και αιτούμαστε την άμεση αποκατάσταση της αδικία εις βάρος της ομάδας μας.

Σας παραθέτουμε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές λάθος αποφάσεις αρχίζοντας από την τελευταία φάση του αγώνα η οποία έκρινε την έκβαση του αγώνα. Με ένα μόνο σχόλιο: «αλλοίωση αποτελέσματος».

Δείτε τη φάση για την οποία διαμαρτύρεται κυρίως ο Ναύαρχος Βότσης: