Ο δικηγόρος της καταγγελλούσας για απόπειρα βιασμού από παράγοντα της ΕΟΚ, υποστήριξε πως η πελάτισσά του έπεσε θύμα το 2014, ενώ έγινε και σεξουαλική παρενόχληση το 2018.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του Απόστολου Λύτρας στο Open.

Για την καταγγελία και το πού βρισκόμαστε τώρα: “Υπάρχει πράγματι μια σοβαρή καταγγελία η οποία είναι στα χέρια του κυρίου Αυγενάκη. Εμείς θα απευθυνθούμε και στην εισαγγελία και θα περιμένουμε τις διαδικασίες.
Είναι ένα θέμα το οποίο το γνώριζαν στο χώρο του μπάσκετ. Η καταγγέλλουσα το είχε εκμυστηρευτεί σε αρκετό κόσμο, αλλά δεν βρήκε καμία υπεράσπιση από την Ομοσπονδία”

Για το τι αφορά η καταγγελία: “Η καταγγελία περιέχει δύο πράξεις. Η πρώτη πράξη είναι το 2014 μία απόπειρα βιασμού και η δεύτερη το 2018 όπου είχαμε σεξουαλική παρενόχληση και θα μπορούσαμε να πούμε και εκβιασμό. Είναι και η δική μου θέση δύσκολη γιατί θα περιμένω πρώτα να επιληφθεί του θέματος ο εισαγγελέας και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα.

Για την ανακοίνωση της ΕΟΚ: “Διάβασα την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Φαντάζομαι όπως οποιοσδήποτε άνθρωπος ότι αυτή δεν είναι απάντηση. Πάει δηλαδή μια γυναίκα και κάνει μία τόσο σοβαρή καταγγελία και θα την ενδιέφερε τι θα γίνει στις εκλογές”

Για τους λόγους που δεν μίλησε νωρίτερα: “Είχε τον φόβο, όπως τον έχουν όλα τα θύματα γιατί φοβούνται. Αυτό που έχω ξαναπεί και θα ξαναπώ είναι τα θύματα να βγουν και να μιλήσουν. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα”

Για το εάν υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον ίδιο άνθρωπο: “Όχι, αυτό δεν το γνωρίζουμε”.

Για το εάν είναι εν ενεργεία:
“Ναι είναι”

Για το εάν υπάρχει κάποια αντίδραση: “Όχι. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι θα μεταφερθεί ο φάκελος στον Εισαγγελέα. Το Υφυπουργείο θα μεσολαβήσει για να πάει ο φάκελος στον Εισαγγελέα”.

Για το εάν είχε κάνει καταγγελία η καταγγέλλουσα το 2019 στην Ομοσπονδία προφορικά και δεν υπήρξε αντίδραση: “Ναι δυστυχώς. Είχε μιλήσει με κάποιους ανθρώπους από την Ομοσπονδία και δεν βρήκε καμία ανταπόκριση”.

Σχετικά άρθρα