Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο δικηγόρος του Βαγγέλη Λιόλιου, Χρήστος Τσόλκας, τόνισε αναφερόμενος στο ζήτημα των διαιτητών, ο Χρήστος Τσόλκας υποστήριξε ότι:
«Από την αγωνιστική περίοδο 2026-2027 οι ορισμοί πραγματοποιούνται μέσω αλγορίθμου, τον οποίο δημιούργησε ο Βαγγέλης Λιόλιος, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Είχε φωνάξει δύο φορές όλες τις ομάδες του ΕΣΑΚΕ να ορίζουν οι ίδιες τους διαιτητές και αρνήθηκαν και τις δύο να το κάνουν».
Η καταγγελία για τα 100.000 ευρώ
Κατηγορηματικός ήταν ο δικηγόρος του Βαγγέλη Λιόλιου σχετικά με την καταγγελία περί καταβολής 100.000 ευρώ για την άνοδο του Προμηθέα στην πρώτη εθνική κατηγορία.
«Δεν υπάρχει εμπλοκή του κυρίου Λιόλιου στα μηνύματα. Το μόνο μήνυμα είναι εκείνο στον κ. Παπαθεοδώρου για ορισμό διαιτητή, που είχε γίνει ήδη, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα. Ποτέ δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ από την πλευρά του κυρίου Λιόλιου, αυτό δε συνέβη ποτέ. Ο μάρτυρας δεν είναι ο πιο αξιόπιστος του κόσμου, ο ίδιος λέει στην κατάθεσή του ότι η ομάδα δεν είχε τα χρήματα για να ανέβει κατηγορία», υποστήριξε, απορρίπτοντας την καταγγελία για παράδοση χρημάτων σε σακούλα με χαρτοπετσέτες.
Τι υποστήριξε για την υπόθεση Μπόγρη
Σχετικά με τις τεχνικές ποινές που φέρεται να δέχθηκε ο Γιώργος Μπόγρης και τις αιτιάσεις περί ενδεχόμενης προσπάθειας να οδηγηθεί στη λύση του συμβολαίου του, ο Χρήστος Τσόλκας ανέφερε ότι η υπεράσπιση κατέθεσε στον ανακριτή το συμβόλαιο του παίκτη. «Το συμβόλαιο είναι κατατεθειμένο στη FIBA, δεν υπάρχει κανένας όρος περί τεχνικής ποινής. Προσκομίστηκε επίσης και το έγγραφο της συναινετικής λύσης της συνεργασίας που φέρει τις υπογραφές τόσο του Μπόγρη όσο και της ομάδας του Προμηθέα».
Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού
«Βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Το λέω ξεκάθαρα. Η φωτογραφία που βγήκε στη δημοσιότητα και δείχνει τη νομική σύμβουλο του Αμαρουσίου μαζί με τους δύο μάρτυρες της υπόθεσης σε πολύ προβεβλημένες θέσεις στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, ίσως κάτι δείχνει.
Ο Παναθηναϊκός στη δικογραφία δεν υπάρχει. Γιατί αυτό το ενδιαφέρον; Βλέπω κάποιες ΚΑΕ που διαφωνούν με τη διοίκηση Λιόλιου να έχουν συνασπιστεί και οι συναντήσεις τους να γίνονται σε δημόσια θέα. Αυτές πανηγυρίζουν με επίσημες ανακοινώσεις γιατί τελικά κατάφεραν να τον ρίξουν από την προεδρία. Τελικά οι ομάδες το έκαναν ή η Δικαιοσύνη;».



