Λίγες ημέρες απέμειναν πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ, που και πάλι βρίσκονται στον… αέρα.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, ανεξάρτητος υποψήφιος για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, μίλησε στο Basketworld.net και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι: «Αυτό το γαϊτανάκι δηλώσεων σαφώς και έχει κουράσει τον κόσμο. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα καθεστώς όπου οι περισσότεροι ήταν συντεταγμένοι με το σχήμα Βασιλακόπουλου. Τώρα οι εκλογές έχουν πολιτικοποιηθεί και υπάρχουν παρεμβάσεις στις παρατάξεις. Πραγματικά πρόκειται για κάτι πολύ λυπηρό.

Το τοπίο ενόψει εκλογών παραμένει θολό ενόψει της διεξαγωγής τους. Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος πιστεύει ότι «οι εκλογές θα γίνουν αυτή τη φορά. Αυτή είναι και η γενική πεποίθηση που υπάρχει. Δεν είναι εύκολο να γίνουν προγνωστικά για τον νικητή. Έχουν μπει πολλές επιπλέον ομάδες στη διαδικασία με την πλευρά Φασούλα να φαίνεται πως τις απαξιώνει και αυτό θα μετρήσει. Ακόμα και το θέμα της στήριξης από πλευράς Γκάλη δεν έχει επηρεάσει τόσο πολύ όσο θα περίμενε κανείς. Η εκτίμησή μου είναι ότι προηγείται η παράταξη του Λιόλιου, αλλά δεν μπορώ να είμαι βέβαιος!».

Αναφορικά με το «αύριο του ελληνικού μπάσκετ, ο ισχυρός άντρας του Ίκαρου Καλλιθέας κρίνει ότι «δε θα είναι πολύ καλό. Και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν τρεις υποψήφιοι. Ο Φασούλας, ένας θρύλος του ελληνικού μπάσκετ και άξιος άνθρωπος, ικανός να δημιουργήσει ικανές συνθέσεις, ο Παπανικολάου, ένας λαμπρός επιστήμονας και ο Λιόλιος, ένας καθόλα επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος όμως έχει ένα πολύ μεγάλο ελάττωμα, καθώς διαθέτει ένα τεράστιο ανεπτυγμένο «εγώ». Το «εγώ» του είναι σίγουρα πάνω από το μπάσκετ! Θεωρώ λοιπόν ότι το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να διοικηθεί από ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ μέσα από ένα διοικητικό συμβούλιο και από τις τρεις παρατάξεις. Τα σωματεία δεν πρέπει να πάνε σε λίστες.

«Όλα πρέπει να στηρίζονται σε μια υγιή Ομοσπονδία»

«Θα ήθελα να τονίσω ότι ήμουν γενικά τελείως αντίθετος στο να συμμετάσχω σε οποιοδήποτε είδους εκλογές, όταν όμως με προσέγγισε ο κ. Λιόλιος σκέφτηκα πως ήταν μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό ενωμένοι για το μπάσκετ. Αν εκλεγώ, πραγματικά θα είμαι ένας άνθρωπος που θα προσπαθήσω να εφαρμόσει τα «πιστεύω» μου. Να κάνω πράξεις τις απόψεις μου, έχοντας φυσικά συζητήσει και τις απόψεις των υπολοίπων γιατί φυσικό είναι πως δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις. Γνώμονας σε ό,τι κάνω θα είναι το καλό του μπάσκετ.

Όλα πρέπει να στηρίζονται σε μια υγιή Ομοσπονδία και έναν υγιή ΕΣΑΚΕ. Μόνο έτσι θα υπάρχει μια σχετικά καλή διαιτησία και ένα καλό κλίμα στα πρωταθλήματα. Επιπλέον, εφόσον έχουμε μια υγιή ΕΟΚ, τότε θα ατονήσει και η διαμάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ήμουν από τους πρώτους που είχα χαρακτηρίσει ως «επαναστατική» την κίνηση των Αγγελόπουλων να αποχωρήσουν από την Basket League, καθώς έθετε κάποια ερωτήματα για τα θεμέλια του ελληνικού μπάσκετ».

«Θέλω το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. να γίνει πανευρωπαϊκό πρότζεκτ»

Ο Ίκαρος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γ’ Εθνική, έχει κάνει μια καλή ομάδα με νέα παιδιά για να διεκδικήσει την άνοδο. Με ενδιαφέρει ο τρόπος λειτουργίας μιας ομάδας και πώς μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από σωστές συνθήκες. Αυτό ισχύει με τον Ίκαρο.

Θέλω να τονίσω ότι πρότζεκτ στο οποίο θέλω να αφιερώσω τον περισσότερο χρόνο μέχρι τον Ιανουάριο είναι τo Π.Α.Ρ.Ο.Ν. (σ.σ. Πολιτιστικός Αθλητικός Ριζοσπαστικός Οργανισμός Νέων), ένας οργανισμός που μεγαλώνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, καθώς αποδεικνύεται ότι το κύτταρο του ελληνικού μπάσκετ, τα ερασιτεχνικά σωματεία διψάνε για φρέσκιες ιδέες και για προσπάθειες που θα αναγεννήσουν το άθλημα. Μέχρι στιγμής έχουν μπει περισσότερες από 500 επιχειρήσεις και αυτές θα είναι η “βοήθεια” του ελληνικού μπάσκετ για τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας μια αυτονομία στις ομάδες που έχουν ακαδημίες. Πιστεύω ότι είναι μια φοβερή ιδέα για την οποία θα κάνω αναλυτικές δηλώσεις μετά τις εκλογές. Θέλω το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. να γίνει πανευρωπαϊκό πρότζεκτ! Για παράδειγμα, θα μπορεί κάποιος Γερμανός να έρχεται και με μια απλή κάρτα του Οργανισμού να απολαμβάνει πολλά προνόμια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, στέλνει μήνυμα ενότητας για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, λέγοντας: «Όλοι ενωμένοι πρέπει την επόμενη ημέρα να σταματήσουμε τη λογική της αντιπαράθεσης. Ελπίζω σύντομα το κλίμα να πάψει να είναι τόσο βαρύ όπως είναι τώρα».

Σχετικά άρθρα