«Ο Ίκαρος ήταν πάντα ασυμβίβαστος» έλεγε πριν από τέσσερα χρόνια ο ιδρυτής και διοικητικός ηγέτης του Ικάρου Καλλιθέας, Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο οποίος θα κατεβεί στις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ ως ανεξάρτητος υποψήφιος σύμβουλος.

Ο ίδιος έχει τονίσει πως ποτέ στη ζωή του μέχρι τώρα δεν έκανε συμβιβασμούς για το μπάσκετ που λατρεύει και πως πήρε την απόφαση αυτή «μετά από απαίτηση πάρα πολλών ομάδων και παραγόντων φίλων του, και λαμβάνοντας υπόψιν την άθλια κατάσταση που οδηγείται το ελληνικό μπάσκετ, καθώς και την τεράστια κρίση των συλλόγων και των Ενώσεων».

Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Αγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος που τολμά και δεν φοβάται να πει (και κυρίως να πράξει) αυτό που νιώθει σωστό κάθε φορά. Το 1991 δημιούργησε τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης, ο οποίος έκτοτε άλλαξε ονομασίες και έδρα, ποτέ όμως τις βασικές του αρχές για αξιοκρατία και αξιοπιστία, για ίσες ευκαιρίες στους αθλητές αλλά και στους προπονητές, που ήταν πάντα αδιαπραγμάτευτες. «Το μυστικό, καλά παιδιά, καλοί αθλητές που να ταιριάζουν» έχει πει όσον αφορά το «μυστικό» της επιτυχίας.

Πολιτικός μηχανικός και κατασκευαστής στο επάγγελμα, ο γέννημα θρέμμα Φαληριώτης, ακόμα και επιχειρηματικά, Δημήτρης Αγγελόπουλος, «έχτισε» μια ομάδα που από τα τοπικά πρωταθλήματα και τις μικρές εθνικές κατηγορίες έφτασε να αγωνίζεται στο κορυφαίο την τάξει εθνικό πρωτάθλημα, ενώ τη φανέλα του έχουν φορέσει πολλά γνωστά ονόματα του ελληνικού μπάσκετ. Τα πολλά μετάλλια σε συνεχόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων/Εφήβων αποτελούν αναμφίβολα τεράστια «κληρονομιά» για τον Ίκαρο και για τον ίδιο τον Αγγελόπουλο, που το 2013 πήρε την ομάδα από την Καλλιθέα και την πήγε στη Χαλκίδα, πιστεύοντας πως «το μέλλον του αθλήματος για ομάδες που δεν είναι υπερδυνάμεις, σαν τον Παναθηναϊκό και τον Κολοσσό, βρίσκεται στην περιφέρεια. Σε πόλεις σαν τη Χαλκίδα, που έχουν τον κόσμο και την υποδομή να στηρίξουν και να “αγκαλιάσουν” ομάδες σαν τον Ίκαρο».

Το εγχείρημα διήρκησε έναν χρόνο και μετά από ένα διάστημα αποστασιοποίησης, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος επέστρεψε στον αγαπημένο του Ίκαρο για να τον φέρει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών. «Επέστρεψα γιατί κάποιοι ευεργετημένοι από τον Ίκαρο ασέλγησαν εις βάρος του και προ της σίγουρης διάλυσης αναγκάστηκα να επιστρέψω» έχει εξηγήσει και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, αφού η ομάδα νοικοκυρεύτηκε (σ.σ. ο ίδιος αναφέρθηκε σε «διοικητική ηρεμία» επί των ημερών του) και ακολούθησε πορεία πρωταθλητισμού από την ΕΣΚΑΝΑ, επιστρέφοντας πέρσι στις εθνικές κατηγορίες (Γ’ Εθνική) .

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της ομάδας της Καλλιθέας, Σταύρος Ελληνιάδης, είχε πει πως «Χωρίς Αγγελόπουλο δεν υπάρχει Ίκαρος». Ο ίδιος ο Αγγελόπουλος υποστηρίζει ότι «Η εξουσία είναι κακό πράγμα και κυρίως για αυτούς που δεν τη δικαιούνται» και ότι «Το ελληνικό μπάσκετ θέλει ένα ηλεκτροσόκ. Δεκάδες προτάσεις μου και σε ΕΟΚ και σε ΕΣΑΚΕ και Ενώσεις έμειναν στα συρτάρια. Όταν η πολιτική και η συναλλαγή υπερτερούν της αγάπης μας για το άθλημα, τότε έχουμε τα αποτελέσματα που βλέπετε». Πλέον, ως υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. στις εκλογές της ΕΟΚ, θα επιχειρήσει στα 66 του κι εφόσον εκλεγεί, να δώσει το δικό του φωτεινό χρώμα στο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο κινείται εδώ και καιρό στις 50 αποχρώσεις του γκρι, τείνοντας ενίοτε στο μαύρο…

Σχετικά άρθρα