Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις εκλογές της ΕΟΚ, η διεξαγωγή των οποίων κατάντησε να γίνει… σίριαλ που κανείς δε γνωρίζει πόσα ακόμα «επεισόδια» θα έχει.

Ήδη τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε ζητήσει την άμεση ακύρωση της διαδικασίας των εκλογών της ΕΟΚ (30/5) με φυσική παρουσία στη Λεωφόρο, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος για διασπορά του Covid-19.

Νωρίτερα, «απαγορευτικό» για την διεργασία εκλογών στην ΕΟΚ στη Λεωφόρο στις 30/5 είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προβάλλοντας ως αιτία την επιδημιολογική κατάσταση.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η ΕΟΚ επιμένει ότι θα διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές την προσεχή Κυριακή (30/05) και ετοιμάζει επιστολές σε όλα τα πολιτικά κόμματα! Σημειωτέον ότι αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου έχουν ήδη κάνει κρατήσεις για τη μετακίνησή τους ή και τη διαμονή τους στην Αθήνα εν όψει των εκλογών.

Το basketworld.net ζήτησε το σχόλιο του Δημήτρη Αγγελόπουλου για όλα αυτά τα (τουλάχιστον) ευτράπελα που συμβαίνουν στο καταταλαιπωρημένο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Ο ισχυρός άντρας του Ίκαρου Καλλιθέας, ο οποίος θα κατεβεί στις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ ως ανεξάρτητος υποψήφιος σύμβουλος, ήταν «καταπέλτης» αναλύοντας τις θέσεις του ενόψει των πολυαναμενόμενων εκλογών που ο ίδιος τις έχει χαρακτηρίσει ως «τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ».

«Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι θέμα του κ. Αυγενάκη η διεξαγωγή των εκλογών, αλλά της πολιτικής προστασίας και του πρωθυπουργού. Δε γίνεται να βγαίνει ο Χαρδαλιάς και να λέει ότι δεν μπορούν να γίνουν οι αρχαιρεσίες της ΕΟΚ όταν πλέον ανοίγουν συναυλιακοί χώροι και γενικά δραστηριότητες με κόσμο. Όλο αυτό είναι καθαρά προσχηματικό…» σχολίασε αρχικά ο Δημήτρης Αγγελόπουλος και στη συνέχεια εξήγησε γιατί είναι κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας:

«Όσοι πραγματοποιούν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες το κάνουν γιατί έχουν λόγο να αποφύγουν τη φυσική παρουσία, η οποία είναι… ενοχλητική αλλά άκρως δημοκρατική και καταλυτική! Είμαι ξεκάθαρα κατά της διαδικτυακής ψηφοφορίας, που καταστρατηγεί τα δικαιώματα της πλειοψηφίας και υπέρ του να υπάρχει φυσική παρουσία (με παράλληλη δυνατότητα επιστολικής ψήφου) -είτε σε ανοιχτό, είτε σε κλειστό χώρο- που είναι μια άκρως δημοκρατική και ασφαλής διαδικασία. Θα ήθελα να τονίσω ότι ο κύριος Αυγενάκης έπραξε ορθά εφαρμόζοντας το μητρώο αθλητικών σωματείων και τη δυνατότητα να ψηφίζουν μόνο όσα ερασιτεχνικά σωματεία εγγράφονται σ’ αυτό. Όμως είναι μόλις το 1% απ’ όσα έπρεπε να γίνουν.

Νομίζω ότι δε θα διεξαχθούν οι εκλογές την Κυριακή (30/5). Δυστυχώς το μπάσκετ έχει μεταφερθεί αυτή τη στιγμή σε αίθουσες δικαστηρίων. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έχουν χαθεί πολιτικές και αθλητικές φιλίες ετών και πραγματικά απορώ πώς ο φίλος πρωθυπουργός έχει πειστεί από «χθεσινούς» και δεν εμποδίζει αυτή τη ρήξη. Η πόλωση που υπάρχει είναι τεράστια, πρωτόγνωρη θα έλεγα. Αποδείχθηκε ότι κάποιοι δεν φορούν παντελόνια. Από τη μία δόθηκε η ευκαιρία να φανούν ποιοι είναι αυτοί, αλλά από την άλλη είναι στενάχωρο το γεγονός πως χάθηκαν αυτές οι φιλίες».

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ; Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος πιστεύει πως «ενώ ήμουν αντίθετος στις κινήσεις του Βασιλακόπουλου και θεωρούσα πως έπρεπε να αποχωρήσει με τιμές και με ψηλά το κεφάλι, κάποιοι φανατικοί εχθροί του ακολούθησαν λάθος δρόμο και επέστρεψαν στο προσκήνιο με τρόπο που μόνο καλό δεν κάνει στο μπάσκετ. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ! Ειδικά από έναν υποψήφιο για την προεδρία έγιναν απίστευτα πράγματα. Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να πάνε όλοι μαζί με φυσική παρουσία στις εκλογές. Οι φετινές εκλογές στην ΕΟΚ είναι πραγματικά… τραγικές! Πιστεύω πως πρέπει να βρεθούν και να βγουν μπροστά κάποιοι άνθρωποι για να αντιδράσουν και κυρίως να καταλάβει ο πρωθυπουργός της χώρας ότι υπάρχουν πολλά άτομα που μπορούν να βοηθήσουν το μπάσκετ να ανεβεί το άθλημα ψηλά.

Δε σας κρύβω ότι σκέφτηκα να τα παρατήσω όταν αποχώρησα από την παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου. Όμως αποφάσισα να μείνω και να παλέψω ώστε να μη βλέπω άλλο το μπάσκετ να καταστρέφεται. Είμαι δυναμικός σαν άνθρωπος και θέλω να βοηθήσω ουσιαστικά το άθλημα που έχω υπηρετήσει εδώ και τόσο καιρό. Από τα φοιτητικά μου χρόνια είχα να ασχοληθώ με εκλογές. Είχα ορκιστεί να μην το ξανακάνω, όμως η αγάπη μου για το μπάσκετ υπερίσχυσε!».

«Ένας λόγος που θέλει κάποιος να εκλεγεί πρόεδρος στην ΕΟΚ είναι για να ελέγχει και τη διαιτησία»

Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος προτείνει δύο πράγματα για το καλό του ελληνικού μπάσκετ: «Καταρχάς θα ζητούσα να υπάρχει μια διακομματική επιτροπή, που θα εξέταζε και την παραμικρή καταγγελία για παράνομο στοίχημα. Επίσης, πρέπει να υπάρχει μια ΚΕΔ διακομματική, διαπαραταξιακή. Το ποιοι είναι οι καλοί διαιτητές το γνωρίζουμε! Όπως ξέρουμε και ποιοι είναι οι απόλυτα αξιόπιστοι… Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ένας λόγος που θέλει κάποιος να εκλεγεί πρόεδρος στην ΕΟΚ είναι για να ελέγχει και τη διαιτησία».

Κλείνοντας, ο ανεξάρτητος υποψήφιος σύμβουλος στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τονίζει την «ανάγκη για τη διεξαγωγή των εκλογών όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θέλω να τονίσω το γεγονός ότι εφόσον οι εκλογές γινόταν με φυσική παρουσία θα έρχονταν όλοι! Όλες οι ομάδες έδωσαν μεγάλη βαρύτητα σε αυτές τις εκλογές και πρέπει σύντομα να λυθεί το θέμα των αρχαιρεσιών».

Σχετικά άρθρα