Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνηθίζει να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Instagram, τον οποίο ακολουθούν χιλιάδες πολίτες.

Το τελευταίο διάστημα κάποιες, λίγες, αναρτήσεις του για τον κορωνοϊό, έχουν οδηγήσει μια μικρή μερίδα των ΜΜΕ και των social media να τον χαρακτηρίζουν ως αντιεμβολιαστή. Ο ίδιος, μίλησε στο ethnos.gr και τοποθετήθηκε γύρω από αυτό το ευαίσθητο θέμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

Κύριε Γιαννακόπουλε οι τοποθετήσεις σας γύρω από το θέμα του εμβολιασμού έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Πώς γίνεται ο μεγαλύτερος φαρμακοβιομήχανος της χώρας να ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα;

Δεν ανήκω σε κανένα αντιεμβολιαστικό κίνημα . Αυτό είναι στρεβλό και λάθος. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια έχουν βοηθήσει στο να «εξαφανιστούν» σοβαρές ασθένειες του παρελθόντος, όπως η πολιομυελίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, ο τέτανος, η διφθερίτιδα και πολλές άλλες.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι για να μην κάνει ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας το εμβόλιο, κάτι ξέρει.
Επιχειρηματίας είμαι και όχι γιατρός, πόσο μάλλον λοιμωξιολόγος ή ανοσολόγος. Έχουν βγει και έχουν τοποθετηθεί σχεδόν όλοι οι ειδικοί από την επιστημονική κοινότητα. Άλλοι υπέρ και άλλοι κατά. Έτσι ο καθένας έχει την δυνατότητα να ακούει και να αποφασίζει για τον εαυτό του κατά συνείδηση. Και εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι, το ότι δεν εμβολιάζομαι με το εμβόλιο κατά του covid δεν έχει να κάνει με αμιγώς ιατρικούς όρους όπως τους ξέρουμε, δηλαδή με τις πιθανές άμεσες παρενέργειες στην υγεία μας.

Γιατί, λοιπόν, πιστεύετε ότι παρερμηνεύονται τα λεγόμενα σας;
Γιατί πάντα κάποιοι ψάχνουν πίσω από τις λέξεις, χωρίς να ακούν τις ίδιες τις λέξεις. Ακούν αυτό που θέλουν να πιστέψουν και όχι αυτό που λέω.

Σχετικά άρθρα