Η Μονακό είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού το βράδυ της Τρίτης (1/2, 21.00) για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τον Δημήτρη Πρίφτη να μετρά ξανά απουσίες.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα μείνει εκτός δράσης για δύο με τρεις εβδομάδες, αφού τη Δευτέρα (31/1) έκανε μια επέμβαση λόγω ιγμορίτιδας, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Ντάριλ Μέικον στο παιχνίδι που θα γίνει στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά το διαχειριζόμαστε. Έχουμε κάποιους προβληματισμούς, τους οποίους προσπαθούμε να διαχειριστούμε. Γυρίζει ο Γιώργος Παπαγιάννης, χάνουμε για κάποιο διάστημα τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Προφανώς χρειάζεται μια διαχείριση τόσο η επάνοδος του Γιώργου Παπαγιάννη, αλλά και η χρησιμοποίηση του Στέφαν Γιόβιτς. Το γεγονός πως απουσιάζει ο Ντάριλ Μέικον για ένα σημαντικό διάστημα δημιουργεί κάποιες ιδιαιτερότητες στη χρήση του Νεμάνια Νέντοβιτς, γιατί κι εκεί θα πρέπει να προσέχουμε.

Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, για παράδειγμα την προηγούμενη βδομάδα είχαμε θέμα με τις καιρικές συνθήκες. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά. Είχαμε τον κορωνοϊό, που ταλαιπωρεί φυσικά όλες τις ομάδες, όχι μόνο εμάς. Μπορώ να πω ότι για όλες τις ομάδες ισχύει αυτό σε ένα βαθμό. Προφανώς ισχύει και για μας, είτε λίγο περισσότερο είτε λίγο λιγότερο. Πάντως, είναι ένα ρόστερ κάπως περιορισμένο. Αυτό έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του», δήλωσε ο τεχνικός των πρωταθλητών.

Για τη Μονακό ανέφερε: «Είναι μια πλήρης ομάδα, έχει παίκτες σε όλες τις θέσεις. Έχει έμπειρους παίκτες, αθλητικότητα. Η συγκομιδή της σε νίκες είναι αξιοσημείωτη, έχει πάει πάρα πολύ καλά. Προφανώς είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Κάνουμε κάποια βήματα προόδου κι εμείς, παρόλες τις δυσκολίες. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

Θέλουμε να στεκόμαστε στο γήπεδο και νομίζω το δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια. Δεν είμαστε αδιάφοροι, γιατί νομίζω έχει ξαναγίνει μια παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν. Δεν είμαστε αδιάφοροι 100%. Θέλουμε να παρουσιαζόμαστε σωστοί σε σχέση με τον εαυτό μας και ανταγωνιστικοί, αν διεκδικούμε όσες πιο πολλές νίκες μπορούμε. Ταυτόχρονα, βέβαια, ξέρουμε πού είναι το σημείο που πρέπει να εστιάσουμε και ανάλογα κάνουμε μια σχετική διαχείριση, όσο αυτό μας επιτρέπεται».

Τέλος, για τον Στέφαν Γιόβιτς επισήμανε: «Σαφώς είναι ένας παίκτης πολύ έμπειρος, που καταλαβαίνει τι γίνεται στο γήπεδο και μπορεί να οδηγήσει το παιχνίδι εκεί που πρέπει και υπάρχει πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα, ακόμα είναι ένας παίκτης που είχε μείνει αρκετό καιρό έξω. Χρειάζεται λίγο χρόνο για να έρθει στην κατάλληλη φυσική κατάσταση, να πάρει αγωνιστικό ρυθμό και να νιώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ένας παίκτης για να παίξει μεγάλα ματς».

Σχετικά άρθρα