Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε δημόσια, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, σχετικά με την επίμονη άρνηση του Άντριου Άντριους να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.

«Πάμε, λοιπόν. Θέμα Άντριους. Από τη στιγμή που ο καθένας γράφει ό,τι του κατέβει, ό,τι είδε χτες στον ύπνο του, πάμε να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα. Φέραμε τον Άντριους, είδαμε στην αρχή της χρονιάς -μάλλον είδανε αυτοί που πρέπει- ότι δεν κάνει. Του εξηγήσαμε ότι «δεν κάνεις, αν θέλεις να ψάξουμε να σου βρούμε κάποια ομάδα, ψάξε βρες», μπλα μπλα μπλα δεν ήθελε να φύγει να πάει πουθενά.

Πληρώνεται στο ακέραιο από την πρώτη στιγμή, όπως όλοι. Έχει αρνηθεί όλες τις προτάσεις, στη Βενέτσια να πάει, ούτε θυμάμαι σε ποιες, 5-6 προτάσεις που του έχουν γίνει. Και αυτός επιμένει και λέει ότι «έτσι και δεν με βάλετε να δοκιμαστώ στην Euroleague, δεν βγαίνω από το ελληνικό πρωτάθλημα», που δεν μπορείς να τον αλλάξεις μόνος σου. Πρέπει να συμφωνήσει και ο αθλητής. Άρα ουσιαστικά δηλαδή, τι κάνει; Εκβιάζει. Δεν αποδέχεται ότι ένας προπονητής… Μια ομάδα έχει δικαίωμα να έχει και 100 παίκτες. Αναφαίρετο δικαίωμά της είναι, από τη στιγμή που τους πληρώνει, όσα δελτία θέλει έχει. Δεν ξέρω πως σκ@τ@ δουλεύει αυτό.

Από εκεί και πέρα όμως, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προπονητή, σωστά ή λάθος, να κρίνει ποιον αθλητή θα χρησιμοποιήσει. Δεν μπορεί, λοιπόν, ένας αθλητής να λέει ότι «αν δεν με βάλετε να με δοκιμάσετε στην Euroleague, δεν βγαίνω από το ελληνικό πρωτάθλημα». Του κάναμε πρόταση να πάρει όλα του τα λεφτά προκαταβολικά, να σηκωθεί να φύγει, τίποτα. «Εγώ θα κάτσω εδώ πέρα, να εκδικηθώ αυτούς οι οποίοι με φέρανε και δεν με χρησιμοποιούν. Παρόλο που δεν έχω καμία οργανική θέση, καμία διάθεση να ανακατεύομαι με οτιδήποτε έχει να κάνει με τα θέματα του Παναθηναϊκού.

Τον φωνάζω στο γραφείο μου. «Έλα εδώ ρε. Έχεις δίκιο σε όλα. Κακώς σε φέραμε, κακώς αυτό, κακώς εκείνο, κακώς το άλλο. Σε στεναχώρησαν κάποιοι άνθρωποι από το σύλλογο. Εγώ, λοιπόν, σου ζητάω συγγνώμη εκ μέρους όλων στο σύλλογο. Πάρε όλα σου τα λεφτά και σήκω φύγε». «Ευχαριστώ, το σέβομαι», και τα λοιπά. «Δεν φεύγω». Τι κάνει κάποιος τώρα;» είπε χαρακτηριστικά ο Γιαννακόπουλος, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχετικά άρθρα