Οι διαδικασίες εγγραφής αθλητικών σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού συνεχίζεται με την πρώτη της φάση να έχει πλέον ολοκληρωθεί κι έτσι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προχώρησε στο δεύτερο στάδιο των προβλέψεων του νόμου για τα σωματεία που δεν θα ενταχθούν.

Τα σωματεία που δεν θα εγγραφούν στο Μητρώο δεν θα έχουν κρατικά προνόμια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να λαμβάνουν επιχορηγήσεις απευθείας από το κράτος αλλά και από Δήμους, Περιφέρειες κλπ. Κυρίως όμως, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν δημοτικές εγκαταστάσεις (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα), όπως για παράδειγμα δημοτικά γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια.

Με έγγραφο που εστάλη από τον υφυπουργό Αθλητισμού στις 3 Φεβρουαρίου σε όλους τους Δήμους της χώρας, γνωστοποιείται ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών έχει ληφθεί η απόφαση να αποχωρήσουν ουσιαστικά από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις τα… μη νόμιμα σωματεία, όπως ουσιαστικά θα θεωρούνται όσα δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ. Ο Αυγενάκης δεν ζητά ευθέως από τους Δήμους να πετάξουν τα σωματεία εκτός γηπέδων αλλά να ασκήσουν και από την πλευρά τους πιέσεις για να ενταχθούν στο Μητρώο όσα δεν το έχουν κάνει. Όσα επιμείνουν να μην το κάνουν, τότε σύμφωνα με το έγγραφο οι Δήμοι μπορούν να διατάξουν την αποχώρηση των ομάδων από τις γηπεδικές τους εγκαταστάσεις.

Σχετικά άρθρα