Οι 13 ομάδες-μέτοχοι της Euroleague συνεδριάζουν την προσεχή Δευτέρα (26/3) προκειμένου να ψηφίσουν για την είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι, η οποία θα είναι νεοσύστατη και λέγεται πως προπονητή θα έχει τον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Σύμφωνα με το ισπανικό «Encestando», η συμφωνία με τους Άραβες είναι δεδομένη, αλλά το επικρατέστερο σενάριο είναι να μην μπει η ομάδα από το Ντουμπάι απευθείας στην Euroleague από τη νέα σεζόν, αλλά να ξεκινήσει το 2024-2025 από το Eurocup.

Η συμφωνία προβλέπει την παρουσία ομάδας του Ντουμπάι για επτά χρόνια, με σημαντικά έσοδα για τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και τη διοργάνωση, η οποία θα δει τις χορηγίες να αυξάνονται.

Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι ήταν αρνητικές, άλλες δύο ομάδες (που δεν κατονομάζονται) ήταν διστακτικές, ενώ οι υπόλοιπες εννιά ήταν υπέρ, θέτοντας ως όρο να τεθούν περιορισμοί στα έξοδα ώστε να αποφευχθεί η εκτόξευση των τιμών στην αγορά από του Άραβες.

Τον Μάρτιο, η Αδριατική Λίγκα αναμένεται να εγκρίνει την είσοδο της ομάδας από το Ντουμπάι στο πρωτάθημά της με αντάλλαγμα σημαντικά έσοδα για τις ομάδες της που αρχικά εξέφρασαν αντιρρήσεις.

Σχετικά άρθρα