Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα (10/8) πως ο Μάικλ Ότζο είχε βρεθεί θετικός σε τεστ κορωνοϊού λίγες μέρες πριν πεθάνει την περασμένη Παρασκευή από ανακοπή καρδιάς.

«Ο αθλητικός διευθυντής και ο γιατρός του Ερυθρού Αστέρα πήγαν αμέσως στα επείγοντα και, δυστυχώς, αναγνώρισαν τον πρώην παίκτη μας. Στη συνεχεία, επικοινωνήσαμε με την οικογένειά του. Έχουμε ηθική υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μάς ζητήσει η οικογένεια του Μάικλ, να ελέγξουμε τι ακριβώς συνέβη.

Τότε, αρχίσαμε να ψάχνουμε την υπόθεση κι ενημερωθήκαμε ότι στις αρχές Ιουλίου ο Ότζο άρχισε να νιώθει έντονο πόνο στο στήθος, να έχει βήχα και πυρετό» είπε αρχικά στον τηλεοπτικό σταθμό «Sportklub» και συνέχισε:

«Στις 6 Ιουλίου διαπιστώθηκε ότι είχε πνευμονία στον δεξιό πνεύμονα. Έπειτα από μια εβδομάδα, πρόβλημα προέκυψε και στον αριστερό πνεύμονα. Όλες αυτές οι εξετάσεις έγιναν σε ιδιωτική κλινική που του συνέστησε δυο φορές να πάει στην αρμόδια για θέματα κορωνοϊού κλινική στο Βελιγράδι κι εκείνος αρνήθηκε. Αντίθετα, πήρε διάφορα αντιβιοτικά και βιταμίνες για να αντιμετωπίσει την κατάστασή του.

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις αίματος στις 29 Ιουλίου ήταν άσχημα, ενώ οι εξετάσεις του στις 5 Αυγούστου έδειξαν ότι η πνευμονία είχε υποχωρήσει. Μάλιστα, είχε αναπτύξει αντισώματα, που σήμαιναν πως είχε ξεπεράσει τον Covid-19, ενώ το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε αρχίσει να ενισχύεται.

Την ίδια μέρα, πήρε άδεια για χαλαρή αθλητική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον ένιωσε άσχημα, έστω και στο ελάχιστο, έπρεπε να σταματήσει», τόνισε ο Τσόβιτς.

Επίσης, ο Ότζο είχε πει στο γιατρό ότι είχε κάνει προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώνοντας ότι παρουσιάζει κόπωση.

Πηγή: sport-fm.gr

Σχετικά άρθρα