Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μια στιγμή έντασης με τον δημοσιογράφο Γιάννη Κουβόπουλο όταν ρωτήθηκε για το αν θεωρεί τελικά πως διαχειρίστηκε λάθος την υπόθεση Σλούκα το περασμένο καλοκαίρι.

«Πιστεύω πως είμαι πάρα πολύ καλός προπονητής εγώ και επειδή εσείς είστε το σάιτ της αλήθειας, θα γράψετε τα πράγματα όπως είναι. Εγώ είμαι υποκειμενικός, είμαι προπονητής του Ολυμπιακού, εσείς που είστε αντικειμενικοί, θα βρείτε την αλήθεια. Όλες οι ερωτήσεις που κάνετε έχουν έναν σκοπό. Ο καθένας γράφει μια ιστορία. Μπορείτε να αναλύσετε όπως θέλετε τα πράγματα στο σάιτ σας» απάντησε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

«Έχω χρέος να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό, παρουσίασε μια πολύ δυνατή ομάδα. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας, όχι μόνο για την προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες όλης της χρονιάς, αλλά τώρα στο τέλος η απουσία του Φαλ έριξε την αποτελεσματικότητα της άμυνά μας. Τα παιχνίδια πήραν μια επιθετική μορφή, όπου ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Στα 82 παιχνίδια που παίξαμε φέτος μείναμε ενωμένοι, αν είχαμε μια καλύτερη επιλογή στα 11’’ ή αν έμπαινε το σουτ του Γκος πιθανότατα θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Θα δούμε από αύριο πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί στο μέλλον. Η σειρά τελικών είχε τεράστια ποιότητα με βάση τις συνθήκες που παίχτηκε μπάσκετ. Τα παιχνίδια ήταν πολύ υψηλής ποιότητας, ήταν οι καλύτεροι τελικοί στην Ευρώπη», τόνισε αρχικά.

Για το αν έλειψε ένας παίκτης που μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του στον Ολυμπιακό είπε: «Είναι προβοκατόρικη ερώτηση; Οποιαδήποτε άποψη μπορείς να πεις για το μπάσκετ που πρεσβεύει ο καθένας. Εμείς χάσαμε δύο Έλληνες παίκτες, που επέλεξαν να μη μείνουν στην ομάδα, ο ένας να πάει στη Φενέρ και ο άλλος στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά μείναμε ομάδα, πήραμε δύο τίτλους, σπάσαμε την έδρα της Μπαρτσελόνα και πήγαμε στο Final 4 και ήρθαμε εδώ και φτάσαμε κοντά να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, όπου δεν έχουν κερδίσει πολλοί. Με τις συνθήκες που αντιμετωπίζει εδώ (σ.σ. στο ΟΑΚΑ) ο Ολυμπιακός και τις βλέπουν όλοι. Αν θέλετε να μηδενίσουμε… Κανείς δεν είναι τέλειος. Οι τρεις τελευταίοι MVP πήγαν στο ΝΒΑ, η δεξαμενή είναι συγκεκριμένη και με βάση αυτό που είχαμε κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Με τον Φαλ η σειρά θα ήταν διαφορετική, με βάση του τι έχει γίνει σε όλα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Το ροτέισον στους ψηλούς ήταν πολύ συγκεκριμένο και είχαμε προβλήματα. Ο Μιλουτίνοφ, που έκανε μερικά καλά παιχνίδια στη σειρά, έμεινε δύο φορές από κατάγματα έξω. Όταν φτάνει η σειρά στο τέλος, δεν είναι σε σούπερ κατάσταση».

Ερωτηθείς για το ποιο παιχνίδι στοίχισε για τον τίτλο απάντησε: «Θα έλεγα στο τρίτο. Στο τέταρτο παίξαμε με πολύ μεγάλη πίεση και χάσαμε 13 βολές. Μόνο αυτό να μην είχε γίνει, θα είχαμε πάρει πρωτάθλημα».

Σχετικά άρθρα