Ο Νικ Καλάθης έκανε ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ με τις 11 ασίστ που μοίρασε έφερε μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς ξεπέρασε τον Σέρχι Ροντρίγκεθ στην τρίτη θέση όλων των εποχών και πλέον οι τρεις κορυφαίοι πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης είναι Έλληνες, ενώ όλοι τους έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Στην κορυφή βρίσκεται, φυσικά, εδώ και αρκετό καιρό ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού (έχει παίξει για μεγάλο διάστημα και στους “πράσινους”), Βασίλης Σπανούλης, με δεύτερο τον “θρύλο” του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη και τρίτο το άλλοτε “πουλέν” του και νυν κορυφαίο παίκτη του εξάστερου, Καλάθη. Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι στην πρώτη ενδεκάδα του πίνακα, συναντάμε τρεις ακόμη Έλληνες παίκτες. Πρόκειται για τον Θοδωρή Παπαλουκά, τον Κώστα Σλούκα και τον Νίκο Ζήση!

Σε μέσο όρο πρώτος είναι ο Καλάθης με 5.9 ανά παιχνίδι, χάρη στις μυθικές επιδόσεις του τα δύο τελευταία χρόνια και τον ακολουθεί με 5.7 ο Τόμας Ερτέλ! Ο Σπανούλης έχει 4.7 και ο Διαμαντίδης 4.5…

Σχετικά άρθρα