Ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του, λέγοντας ότι μετά το τέλος της ρούκι σεζόν του στο NBA –όπου δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού– και τον θάνατο του αδελφού του την ίδια περίοδο, σκέφτηκε να κόψει το μπάσκετ.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος στο πλαίσιο των δηλώσεών του μετά το All Star Game 2022 όταν μίλησε για την πορεία του στο NBA, συγκλονίζοντας με αυτά που ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ο Εμπίντ δήλωσε: “Κοιτάζω πίσω στην πρώτη μου σεζόν, όταν έκανα εγχείριση. Τότε έχασα και τον αδελφό μου. Πήγα πίσω στο Καμερούν. Ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ, να αποσυρθώ, επειδή μόλις είχα υποβληθεί σε εγχείριση και όλοι έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρω και δεν θα παίξω ποτέ στο NBA. Και όλα αυτά ενώ μόλις είχα χάσει τον αδελφό μου. Ήθελα να τα παρατήσω. Σχεδόν το έκανα. Ήταν δύσκολο”.

Ακολούθως ο Εμπίντ αναφέρθηκε και στην δεύτερη συνεχόμενη χαμένη σεζόν του, λέγοντας: “Μετά από όλα αυτά έχασα και την δεύτερη σεζόν μου, κάνοντας νέο χειρουργείο. Πρακτικά έχασα δύο σεζόν στην σειρά και υπήρχαν ιστορίες για εμένα κάθε μέρα. Έλεγαν ότι είμαι 140 κιλά, τα ΜΜΕ προσπαθούσαν να με ρίξουν. Ήταν δύσκολο”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του πάντως, ο Εμπίντ δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του που άντεξε παρά την πίεση που υπήρχε πάνω του. “Ήταν πολύ δύσκολα,αλλά χαίρομαι που συνέχισα να παλεύω, με την βοήθεια όλων των ανθρώπων γύρω μου, Χαίρομαι που πλέον είμαι εδώ”.

Σχετικά άρθρα