Το όνομά του σίγουρα δεν το έχετε ακούσει. Ακόμη και οι πιο… σκληροπυρηνικοί μπασκετικοί δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του Γιώργου Γαλανόπουλου, του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ουγκάντας! Καιρός λοιπόν να τον μάθουν και να παρακολουθήσουν την πορεία του στο άθλημα, η οποία είναι ήδη αξιόλογη.

Στα 28 του χρόνια, ο Γαλανόπουλος ανέλαβε να καθοδηγήσει μια ομάδα με περιορισμένο ταλέντο, σε μονοπάτια που δεν έχει περπατήσει ποτέ στην ιστορία της. Από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου η Ουγκάντα θα συμμετάσχει στο Παναφρικανικό Πρωτάθλημα (γνωστό και ως AfroBasket 2017), θα αντιμετωπίσει την 11 φορές Πρωταθλήτρια Αγκόλα, το Μαρόκο και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στον Β’ Όμιλο που θα διεξαχθεί στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

Δυο χρόνια πριν, στην πρώτη της συμμετοχή στους συγκεκριμένους αγώνες, η Ουγκάντα τερμάτισε στην 15η θέση. Τώρα, στόχος της είναι να βρεθεί ψηλότερα, αρκεί όπως λέει ο Γιώργος Γαλανόπουλος “να υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση ώστε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα”.

“Εχουμε ένα γκρουπ από έμπειρους και νεαρούς παίκτες, είμαστε τυχεροί γιατί υπάρχουν οι βετεράνοι ηγέτες και στόχος μας είναι να γνωρίζει κάθε αθλητής τον ακριβή του ρόλο” υποστήριξε ο Έλληνας τεχνικός, που εργάζεται ως assistant coach στους Texas Legends, τη θυγατρική ομάδα των Dallas Mavericks στην G-League.

Τα ονόματα που ξεχωρίζουν στο roster της Εθνικής Ουγκάντας είναι αυτά των Στάνλεϊ Οσίτι (37χρ., 2μ.03), Στέφεν Ομόνι (36χρ., 1μ.98), Σάμουελ Καλγουάνι (22χρ., 2μ.01) και Α’ Ντάριους Πεγκς (29χρ., 2μ.08).

Πηγή: Sport24.gr

Σχετικά άρθρα