Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο Πράσινο Γυμναστήριο της πόλης των Γρεβενών!

Το Κλειστό Γυμναστήριο των Γρεβενών μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικά «πράσινο» κτίριο καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες γεώτρησης για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος αβαθούς γεωθερμίας υψηλών αποδόσεων που θα μειώσει δραστικά τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης κατά 70%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο κλειστό αθλητικό κέντρο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα που θα εκμεταλλευτεί τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της ανεξάντλητης και καθαρής αυτής ενέργειας που περικλείεται στους γεωλογικούς σχηματισμούς, πετυχαίνοντας μια μεγάλη εξοικονόμηση δαπανών και αναβαθμίζοντας ριζικά την ποιότητα ζωής.

Το χρονοδιάγραμμα προχωρά κανονικά με την εργοληπτική εταιρεία να ξεπερνά όλα τα εμπόδια!
Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το 75 % των εργασιών και όπως όλα δείχνουν το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου με χρήση γεωθερμίας θα παραδοθεί αρχές του φθινοπώρου.

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, οι εργασίες του γεωθερμικού συστήματος με την συγκρότηση του λεβητοστασίου και την τοποθέτηση των Fan Coils καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης των αεραγωγών κλιματισμού. Αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες θερμομόνωσης κελύφους

Στο επόμενο διάστημα θα κατασκευαστεί η νέα κερκίδα, και θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση των φωτιστικών με λαμπτήρες LED.

Επίσης τοποθετήθηκαν νέα όργανα γυμναστικής στην αίθουσα βαρών αντικαθιστώντας τα παλιά όργανα που είχαν τοποθετηθεί την δεκαετία του 1990.
Το πρώτο Γυμναστήριο με σύστημα αβαθούς γεωθερμίας στην Β. Ελλάδα, βρίσκεται στα Γρεβενά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις με νέο έργο στα αποδυτήρια και τους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου!

Το έργο χρηματοδοτείται από από πόρους του προγράμματος Φιλόδημους και του Δήμου Γρεβενών. Συνολικός Προϋπολογισμός 1.000.000 ευρώ περίπου

Σχετικά άρθρα