Ένοχος για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση κρίθηκε ο Μπεν ΜακΛέμορ, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε μετά από διαδικασία διάρκειας 11 ημερών. Η υπόθεση αφορά καταγγελία μιας τότε 21χρονης γυναίκας, η οποία είχε κατηγορήσει τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ (αγωνίστηκε τη σεζόν 2023/24) για σεξουαλική επίθεση.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, φέρεται να σημειώθηκε σε πάρτι που διοργάνωσε ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον, με τη νεαρή γυναίκα να υποστηρίζει πως είχε καταναλώσει αλκοόλ και δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη. Ο ΜακΛέμορ, ο οποίος είχε επιλεγεί στο Νο7 του NBA Draft το 2013, αρνήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης τις κατηγορίες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2024, όταν και ο Αμερικανός συνελήφθη, προτού αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση. Η απόφαση για την ποινή του 32χρονου, που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πολυετούς κάθειρξης, αναμένεται να ανακοινωθεί στις 9 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη σεζόν (2024/25) ο ΜακΛέμορ αγωνίστηκε με τη φανέλα της τουρκικής Μερκεζεφέντι.

Σχετικά άρθρα