Η Ένωση Παικτών της EuroLeague (ELPA) εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το ότι ο αριθμός των αγώνων της κανονικής περιόδου θα παραμείνει αμετάβλητος (38).
Η ELPA επισημαίνει ότι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των παικτών είναι πλέον απαραίτητη κι όχι προαιρετική και πρότεινε τον τρόπο που αυτό μπορεί να επιτευχθεί.
Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, Εκτελεστικός Διευθυντής της ELPA, δήλωσε: «Μετά από καθημερινές συζητήσεις με παίκτες σε όλη τη λίγκα, μπορώ να πω ότι στηρίζουν τη φιλοδοξία της Euroleague να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, αλλά νιώθουν έντονα πως αυτή η ανάπτυξη πρέπει να επιτευχθεί σε όλα τα επίπεδα.
Οι παίκτες είναι εκείνοι που βιώνουν καθημερινά τις απαιτήσεις ενός συμπιεσμένου προγράμματος – σωματικά και πνευματικά. Επομένως, η πραγματικότητα στο παρκέ πρέπει να αναγνωριστεί με απτές βελτιώσεις εκτός παρκέ, στον τομέα των συνθηκών εργασίας. Αυτό πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα μέτρα, όχι μόνο με συζητήσεις».



