Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε εξαιρετικά νωθρός στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού, δέχτηκε ένα τεράστιο σερί από τον Ολυμπιακού (20-1) και τα νεύρα ήταν τεντωμένα.

Αρχικά ο Γιώργος Βόβορας εκνευρίστηκε με τον Κάνααν και τους ανθρώπους των Πειραιωτών για τον τρόπο με τον οποίον πανηγύρισαν ένα τρίποντο για το 49-40.

Λίγο μετά, ένα φάουλ του Παπανικολάου έβγαλε εκτός εαυτού τον Δημήτρη Αγραβάνη, με τους δύο συμπαίκτες στην Εθνική να έχουν λογομαχία και τελικά τους ηρεμότερους να επεμβαίνουν για να λήξει το θέμα.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ξεκαθάρισε τι έγινε και απολογήθηκε για την ένταση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θέλω να αναφερθώ στο περιστατικό που έγινε με τον Δημήτρη. Δεν θέλω να στοχοποιηθεί για αυτή τη φάση, τον έσπρωξα, νόμιζα ότι με τραβάει, δεν έχω δει τη φάση. Δεν ήθελα να δημιουργήσω σκηνή, ούτε να τον βάλω στο επίκεντρο λόγω της μετακίνησής του στον Παναθηναϊκό. Αν έκανα λάθος ζητώ συγγνώμη. Προσπάθησα να του μιλήσω μετά το ματς, οι παλμοί ήταν ψηλά, δεν ήταν έτοιμος να μιλήσουμε».