Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε ότι σε σχέση με τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 9.12.2020 και ισχύουν μέχρι τις 31.12.2020, σημειώνονται τα ακόλουθα:

Αναπτυξιακά πρωταθλήματα:

1. Απαγορεύονται οι προπονήσεις για όλα τα αναπτυξιακά τμήματα μέχρι και κ18. Επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις (1 προπονητής με 1 καλαθοσφαιριστή) για όλες τις ηλικίες.

2. Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων και κυπέλου, κ14, κ16, και κ18 αναβάλλονται. Τα πρωταθλήματα κ10 και κ12, θα προγραμματιστούν για μεταγενέστερη έναρξη τον Ιανουάριο 2021, βάση της επιδημιολογικής εικόνας.

Πρωταθλήματα Basket League, A’ Γυναικών, Β1 και Β2 κατηγορίας:

1. Τα πρωταθλήματα και το κύπελλο Basket League, Α κατηγορίας Γυναικών, Β1 και Β2 κατηγορίας, συνεχίζουν κανονικά και έχουν ασφαλώς δικαίωμα για προπονήσεις.

2. Δικαίωμα προπόνησης με την Ανδρική ή Γυναικεία ομάδα αντίστοιχα, έχουν οι αθλητές οι οποίοι είναι αναγραμμένοι στην κατάσταση των μέχρι 18 καλαθοσφαιριστών της ομάδας στην πλατφόρμα της ΚΟΚ.

3. Μέχρι και τις 31.12.2020, δικαίωμα παρουσίας σε κάθε αγώνα Basket League, Α κατηγορίας Γυναικών, B1 και Β2 κατηγορίας, εκ μέρους της κάθε ομάδας, έχουν το μέγιστο 7 άτομα. Τα άτομα αυτά θα είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κάθε ομάδας. Η κατάσταση αποστέλλεται από την φιλοξενούμενη στην γηπεδούχο ομάδα το αργότερο 24 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, ώστε να δοθεί στην είσοδο του γηπέδου για έλεγχο. Τόσο η γηπεδούχος όσο και η φιλοξενούμενη ομάδα, παρουσιάζουν την κατάσταση αυτή πριν από την έναρξη του αγώνα στον κομισάριο του αγώνα (ή Α διαιτητή στο πρωτάθλημα Γυναικών, Β1 και Β2). Σε περίπτωση που η φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει μαζί της φιλοξενούμενους, αυτό δεν σημαίνει ότι η γηπεδούχος ομάδα θα δικαιούται επιπρόσθετα άτομα. Ισχύει το 7 άτομα ανά ομάδα.

4. Όλοι όσοι βρίσκονται στο γήπεδο πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα, με μόνη εξαίρεση τον Α προπονητή της κάθε ομάδας, τους 12 καλαθοσφαιριστές / καλαθοσφαιρίστριες και τους διαιτητές (καμία άλλη εξαίρεση), υποχρεωτικά φοράνε συνέχεια μάσκα.

5. Ισχύουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Σχετικά άρθρα