Τη λήψη νέων μέτρων ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ύστερα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμών στην «σκιά» της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Τα νέα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου (ισχύουν μέχρι τις 16 του ίδιου μήνα) και φέρνουν αλλαγές στην εστίαση και τους χώρους διασκέδασης, στην παρουσία θεατών στα γήπεδα, στα νοσοκομεία αλλά στη χρήση τηλεργασίας.

– Οι χώροι διασκέδασης και η εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς την παρουσία όρθιων. Παράλληλα επιβάλλεται όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι. Για την μουσική, θα ληφθούν αποφάσεις αργότερα.

Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000 θεατές.

– Για  τους εργαζόμενους εστίασης και νοσοκομείων καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95.

– Όσον αφορά στον τομέα της εκπαίδευσης, αναστέλλεται η διεξαγωγή σχολικών εκδρομών. Περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

– Επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό της τάξης του 50%.

Στην Euroleague υπό αυτό το νέο μέτρο χωρητικότητας θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκός – Μακάμπι και Ολυμπιακός – Ζενίτ.

 

Σχετικά άρθρα