Ξένοι επιδημιολόγοι θεωρούν εφικτή την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων ακόμα και μετά από 18 μήνες ελέω κορωνοϊού!

Αυστηρότερα μέτρα θέλουν να παρθούν δύο επιστήμονες. Ο λόγος για τον επιδημιολόγο, Ζακ Μπιν και τον ανοσολόγο, Κάρολ Σικόρα.

Ο πρώτος είπε στους «Times»: «Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι, επιδημιολογικά, είναι ότι κάθε άτομο που προσθέτετε, προσθέτει κίνδυνο. Εάν υπάρχουν πέντε άτομα, είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι αν υπάρχουν δύο, το 10 είναι πιο επικίνδυνο από πέντε, 500, περισσότερα από 10. 60.000 είναι πολύ, πολύ Επικίνδυνο. Ως επιστήμονας, δεν μου αρέσει να λέω ότι είμαι 100% σίγουρος για κάτι, αλλά είμαι πιο κοντά στο 100% από ποτέ ότι δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο».

Ο δεύτερος, αναφερόμενος στη Μεγάλη Βρετανία, είπε: «Η ανοσοποίηση για 68 εκατομμύρια άνθρωποι είναι περίπλοκη, οπότε το άνοιγμα των σταδίων θα έρθει όταν υπάρξει ανοσία στο 60%».

Από εκεί και πέρα, ο ειδικός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος επί θεμάτων λοιμωδών νόσων και δημόσιας υγείας έξι Αμερικανών προέδρων, Δρ. Άντονι Φάουτσι, σε συνέντευξη του, τόνισε σε ερώτηση για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων τα εξής: «Υπάρχει ένας τρόπος να το κάνουμε αυτό: Κανείς δεν έρχεται στο γήπεδο, βάλτε τους παίκτες σε μεγάλα ξενοδοχεία και κρατήστε τους σε απομόνωση και υπό παρακολούθηση. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα μολύνουν ο ένας τον άλλον ή την οικογένειά τους και αφήστε τους να παίξουν τη φετινή σεζόν».

Σχετικά άρθρα