Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις προς τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος αρνήθηκε να ακουμπήσει το πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Σημειωτέον ότι η Τουρκία τιμά σήμερα (10/11) την 81η επέτειο από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, με τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε να εισέρχονται στην Ulker Sports Arena κρατώντας ένα πανό για τον Κεμάλ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κίνηση του Σεμίχ Ερντέν να εξαπολύσει επίθεση στον Έλληνα διεθνή γκαρντ της Φενέρμπαχτσε.

«Σλούκα, δε θα τρως ψωμί σε αυτή τη χώρα χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας! Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονο μας, τον οποίο σέβονται σε όλο τον κόσμο» έγραψε στο twitter ο Τούρκος σέντερ της Καρσίγιακα.

Νωρίτερα, ο Σλούκας προέβη σε διευκρινιστική δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Φενέρμπαχτσε: «Σέβομαι απόλυτα τη χώρα και την ομάδα. Βρίσκομαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα.

Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα. Τη γνωρίζω. Πάντα τη σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά βρίσκομαι εδώ τα τελευταία πέντε χρόνια για τη Φενέρμπαχτσε, που είναι εκπρόσωπος της Τουρκίας» δήλωσε ο 29χρονος άσος.

Σχετικά άρθρα