Ο Χαράλαμπος Καρακατσούνης με επιστολή του προς την ΕΟΚ και την ΚΕΔ ζήτησε τον λόγο για τον οποίο δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και στον ρόλο του παρατηρητή.

Όπως μάλιστα γνωστοποίησε ο πρώην διεθνής διαιτητής δεν κλήθηκε καν από την ΕΟΚ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπως η Ελληνική Ομοσπονδία του είχε αναφέρει, με τον Καρακατσούνη να ζητά πλέον με επιστολή του προς τις ΕΟΚ και ΚΕΔ τον λόγο της απουσίας του.

Μάλιστα ο πρώην διεθνής διαιτητής κάνει λόγο για κινήσεις της ΕΟΚ που δεν πληρούν τους κανονισμούς και για ρέφερι που έχουν συμπεριληφθεί και δεν είναι καν διεθνείς.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, διετέλεσα εν ενεργεία Διαιτητής Καλαθοσφαίρισης από τον Ιούνιο του 1989, στη συνέχεια στην Α1 κατηγορία από τον Σεπτέμβριο του 1999 και Διεθνής Διαιτητής Καλαθοσφαίρισης FIBA από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι και την 31.8.2021, οπότε και διέκοψα αναγκαστικά, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας των 50 ετών, που έχει θέσει η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA).

Παρά την ευδόκιμη πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της διαιτησίας, αλλά και τη γενικότερη προσφορά μου στο χώρο του μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού, παρατηρώ με λύπη μου, ότι δεν έχω επιλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και σήμερα στα όργανα διαιτησίας του αθλήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και, συγκεκριμένα, στην ΚΕΔ (Κεντρική επιτροπή διαιτησίας), αλλά και στο σώμα παρατηρητών της Α1 του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Από τον Φεβρουάριο του 2022 γνωστοποίησα στον ορισμένο τότε από την ΕΟΚ ειδικό σύμβουλο επί θεμάτων διαιτησίας κ. Χρήστο Χριστοδούλου την πρόθεσή μου και την ξεκάθαρη βούλησή μου, να συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον χώρο που αγάπησα, σεβάστηκα και εργάστηκα σκληρά επί 32 συναπτά έτη, ο οποίος με τη σειρά του, όπως ο ίδιος με ενημέρωσε, γνωστοποίησε τα ως άνω στην ΚΕΔ, όπως επίσης και στον Πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Ευάγγελο Λιόλιο, και αιτήθηκα μάλιστα επ’ αυτού του θέματος συνάντηση με την ΚΕΔ και τον Πρόεδρο της ΕΟΚ.

Η απάντηση του προέδρου της ΕΟΚ κ. Ευάγγελου Λιόλιου τον Μάρτιο του 2022, που μου γνωστοποιήθηκε τηλεφωνικά από τον ειδικό σύμβουλο επί θεμάτων διαιτησίας κ. Χρήστο Χριστοδούλου, ήταν, ότι οι αλλαγές στα όργανα διαιτησίας του αθλήματος δεν γίνονται μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και ότι η συνάντηση μας θα γινόταν πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος 2022-2023, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, πλην όμως εγώ ουδέποτε κλήθηκα σε συνάντηση, όπως επανειλημμένα αιτήθηκα.

Μέχρι και σήμερα, παρά τις συνεχείς προφορικές και τηλεφωνικές οχλήσεις μου, δεν έχω λάβει καμία πρόσκληση από εσάς (ΕΟΚ και ΚΕΔ- ΕΟΚ) να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στα όργανα διαιτησίας του αθλήματος, παρά την εμπειρία μου των 32 ετών στο χώρο της διαιτησίας του αθλήματος, εκ των οποίων τα τελευταία 17 συνεχόμενα έτη, όπως προανέφερα, ήμουν ενεργός διεθνής διαιτητής στα πρωταθλήματα της FΙΒΑ.

Θέλω να σας επισημάνω ότι, κατά τη διάρκεια της 32ετούς συνεχόμενης ενεργούς ενασχόλησής μου με τη διαιτησία του μπάσκετ, εκ των οποίων τα τελευταία 22 έτη ήταν ενεργά στους πίνακες της Α1 (1999-2021), δεν έμεινα εκτός ορισμών καμία σεζόν, λόγω αδυναμίας ή αποτυχίας να περάσω επιτυχώς τις εξετάσεις, που ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος (FΙΒΑ). Επιπρόσθετα, ουδέποτε τιμωρήθηκα για λόγους μη αγωνιστικούς από τα αρμόδια όργανα διαιτησίας της Ελλάδας και της Ευρώπης, έχοντας διευθύνει πάνω από 500 τοπικούς αγώνες των πρωταθλημάτων της ένωσης μου ΕΣΚΑΘ, πάνω από 1000 αγώνες Εθνικών πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ (Α1) και πάνω από 400 διεθνή παιχνίδια, με συμμετοχή σε τελικούς πρωταθλημάτων και αγώνων κυπέλλου.

Εν κατακλείδι, σας παρακαλώ πολύ να μου γνωρίσετε το συντομότερο δυνατό τους λόγους, που μέχρι και σήμερα δεν έχω κληθεί να συμμετέχω στα αρμόδια όργανα διαιτησίας της ΕΟΚ, τη στιγμή που έχουν κληθεί άλλοι συνάδελφοι μου, οι οποίοι δεν έχουν διετελέσει διεθνείς διαιτητές καλαθοσφαίρισης, όπως ο νόμος ορίζει, και με λιγότερα χρόνια εμπειρίας από εμένα, ενώ εγώ με 17 χρόνια διεθνούς εμπειρίας διαιτησίας ουδέποτε κλήθηκα.

Σεβόμενοι την πολυετή πορεία μου στο χώρο της διαιτησίας, την αγάπη μου για το χώρο του μπάσκετ και τη ξεκάθαρη βούλησή μου να συνεχίζω να υπηρετώ, από άλλη θέση πλέον, το άθλημα, που υπηρέτησα με απόλυτο σεβασμό, ακεραιότητα, ευθύνη και ανιδιοτελή αγάπη, παρακαλώ πολύ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να κληθώ να προσφέρω και πάλι τις υπηρεσίες μου».

Σχετικά άρθρα