Ο Νίκος Γκάλης θα αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, «για την εξαιρετική προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς και για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στην κοινωνία».

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 20:15, στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου.

Το πρόγραμμα τελετής αναγόρευσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Καθηγητή Γεώργιο Τζέτζη, από τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Καθηγητή Κωνσταντίνο Αλεξανδρή και έπαινο του τιμωμένου από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Καθηγητή Γεώργιο Τζέτζη

Ο Νίκος Γκάλης γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1957 και θεωρείται η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της σύγχρονης εποχής.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA) τον έχει αναγνωρίσει ως τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο σκόρερ όλων των εποχών χάρη στους 24.721 πόντους και του μέσου όρου 32,8 της επαγγελματικής του καριέρας.

Σχετικά άρθρα