Σε συμφωνία κατέληξαν το NBA και η Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ (NBPA) την Κυριακή (19/12) το βράδυ, σχετικά με τους κανόνες που επιτρέπουν την υπογραφή εφεδρικών παικτών σε ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με πολλές απουσίες εξαιτίας του COVID-19.

Η συμφωνία αναφέρει, ότι οι ομάδες θα μπορούν να υπογράψουν έναν παίκτη για κάθε θετικό κρούσμα COVID-19 που εμφανίζεται στο ρόστερ τους. Έτσι, εάν για παράδειγμα, μια ομάδα έχει πέντε θετικά κρούσματα COVID-19, θα μπορεί να αποκτήσει πέντε παίκτες.

Επίσης, οι ομάδες θα πρέπει να υπογράψουν τουλάχιστον έναν παίκτη, εάν έχουν δύο θετικά κρούσματα COVID-19, τουλάχιστον δύο, εάν έχουν τρία θετικά κρούσματα και τουλάχιστον τρεις, εάν έχουν τέσσερα ή περισσότερα θετικά κρούσματα.

Οι παίκτες που θα εντάσσονται στις ομάδες με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπολογίζονται στον ετήσιο μισθό και επίσης δεν θα επιβαρύνουν ενδεχόμενο φόρο πολυτελείας.

Επιπλέον, ως μέρος της συμφωνίας, το NBA και η NBPA συμφώνησαν ότι οι παίκτες με two-way συμβόλαιο δεν θα έχουν πλέον περιορισμό 50 αγώνων (όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί το καλοκαίρι) και θα πληρώνονται με τροποποιημένο ποσοστό, εάν είναι ενεργοί για περισσότερα από 50 παιχνίδια.

Σχετικά άρθρα